Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες κατά την διάρκεια άσκησης στο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway (video)

Norwegian_Breakaway
Ένα τραγικό δυστήχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης άσκησης ασφαλείας πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway οδήγησε στον θάνατο ενός μέλους του πληρώματος και τον τραυματισμό άλλων τριών.

Το ατύχημα συνεβη την Τετάρτη καθώς το κρουαζιερόπλοιο ήταν αγκυροβολημένο στην αποβάθρα Heritage του Βασιλικού Ναυτικού Ναυπηγείου, στις Βερμούδες.

Η Norwegian Cruise Lines επιβεβαίωσε ότι ένας εκ των τραυματιών άφησε την τελευταία του πνοή.

Το πλήρωμα συμμετείχε σε άσκηση ρουτίνας όταν έπεσε η σωσίβια λέμβος και έμεινε να κρέμεται από σύρμα, με αποτέλεσμα τέσσερα μέλη του πληρώματος να πέσουν στο νερό, σύμφωνα με την Royal Gazette.

H NCL σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι το Norwegian Breakaway βρισκόταν στις Βερμούδες όταν συνέβη ατύχημα που αφορούσε τη σωσίβια λέμβο κατά τη διάρκεια άσκησης ρουτίνας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων μελών του πληρώματος. Αφού έλαβαν άμεσα τις πρώτες βοήθειας από την ιατρική ομάδα του πλοίου, τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική φροντίδα, όπου εξέπνευσε ένας εξ αυτών.

“Η NCL εκφράζει την βαθύτατη λύπη της για την απώλεια και την αμέριστή συμπαράστασή της στις οικογένειες των μελών του πληρώματος αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η επιχείρηση προσφέρει την πλήρη στήριξή της στους εμπλεκόμενους στο ατύχημα και συνεργάζεται στενά με την Κυβέρνηση των Βερμούδων και τις σχετικές αρχές για την έρευνα του ατυχήματος”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Το Διασωστικό Κέντρο των Βερμούδων δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το ατύχημα περίπου στις 11:51 πμ.

Σε ένα βιντεο που κυκλοφορεί στο ιντερνετ φαίνεται η διασωστική λέμβος να είναι αναποδογυρισμένη στο νερό:

Το περιστατικό ερευνάται αυτήν τη στιγμή από τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας των Βερμούδων και της Norwegian Cruise Lines.

To Norwegian Breakaway βρίσκεται στις Βερμούδες στα πλαίσια του ταξιδιού του από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει από την χώρα βάσει του προκαθορισμένου προγράμματος.

Διαβάστε ακόμα