Ένας τραυματίας από 7ώρη πυρκαγιά σε ναυπηγείο της Σιγκαπούρης (photos)

barge_fire_sigap

Πυροσβέστες από το Σώμα Πολιτικής Προστασίας της Σιγκαπούρης (SCDF) έθεσσαν υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που ειχε ξεσπάσει σε ένα μεγάλου μεγέθους πλοίο μεταφοράς βαρέων αντικειμένων που ήταν αγκυροβολημένο στο ναυπηγείο Sembcorp Marine στο Tuas τη Δευτέρα (πρώτη Αυγούστου), εφτά ώρες μετά την άφιξή τους στο τόπο του συμβάντος.

Το SCDF δήλωσε ότι ένας πυροσβέστης υπέστη ένα μικρό τραυματισμό κατά την επιχέιρηση, όταν ζεστό τρεχούμενο νερό και ατμοί έκαψαν το δεξί του πόδι. Οδηγήθηκε στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Από τις 12:30 την Τρίτη το πρωί, τοπική ώρα, πυροσβέστες του SCDF προσπαθούσαν ακόμα να περιορίσουν μικρές εστίες από αυτό που προηγουμένως είχε περιγραφεί ως μεγάλου εστιακού βάθος φωτιά στο εσωτερικό της φορηγίδας, Elite Prosperity, ιδιοκτησίας Sembcorp Marine.

barge_fire_sigap2

Σε μια ενημέρωση στο Facebook, το SCDF είπε ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 22:30, περίπου επτά ώρες μετά από την αναφορά της πυρκαγιάς. Προσέθεσε ότι η επιχείρηση πυρόσβεσης είχε αρχίσει να αποκλιμακώνεται και ότι οι δυνάμεις της SCDF στο σημείο έχουν “μειωθεί σημαντικά”.

“Στην κορύφωση της επιχείρησης, η μαινομενη πυρκαγιά στο εσωτερικό της φορτηγίδας δεν επηρέασε μόνο το κατάστρωμα 4, αλλά είχε μεγάλο εστιακό βάθος, καίγοντας αρκετές καμπίνες του Deck 3 επίσης”.

“Δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις εσωτερικές ξύλινες κατασκευές των καμπίνων είχαν καταρρεύσει, αυτό έθεσε μια σοβαρή πρόκληση για τους πυροσβέστες του SCDF στο να εισχωρήσουν σ’ αυτές τις καμπίνες για να μετριάσουν γρήγορα τη φωτιά”, το SCDF ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση στο Facebook.

barge_fire_sigap3

Η πυρκαγιά πιθανότατα να τροφοδοτήθηκε από το περιεχόμενο ενός δωματίου στη φορτηγίδα, αν και η ακριβής αιτία της ανάφλεξης είναι υπό έρευνα.

barge_fire_sigap4

barge_fire_sigap5

barge_fire_sigap6

Διαβάστε ακόμα