Εντυπωσιακή διέλευση κρουαζιερόπλοιου από τον Ισθμό της Κορίνθου (Photos)

Αρκετοί είναι αυτοί που οδικώς, κυρίως, διασχίζουν τη Διώρυγα του Ισθμού στην Κόρινθο. Πόσοι όμως έχουν τη δυνατότητα να την διασχίσουν με πλοίο; Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τη διέλευση ενός κρουαζιερόπλοιου στη Διώρυγα του Ισθμού.

Οι εντυπωσιακές εικόνες μας δίνουν μία άλλη οπτική, αυτή του παρατηρητή από το ρυμουλκό το οποίο βοηθά στη διέλευση του κρουαζιερόπλοιου.

Το υπό γαλλικής σημαίας κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial διασχίζει την Διώρυγα της Κορίνθου προερχόμενο από την Μύκονο με προορισμό την Ιτέα.

Η Διώρυγα της Κορίνθου ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, στη θέση του Ισθμού της Κορίνθου, λίγο ανατολικότερα από την πόλη της Κορίνθου και είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης Ελλάδας, που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για το εμπόριο της Μεσογείου.

Η Διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, αποτέλεσε έμπνευση αιώνων και ολοκληρώθηκε… 25 αιώνες μετά τη σύλληψη της ιδέας της.

Η κατασκευή της είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής πολιτικής του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος με την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στόχευε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και οικονομικά ανεπτυγμένου κράτους.

Οι εργασίες για τη διώρυγα άρχισαν το 1880, από την Διεθνή Εταιρεία της Θαλασσίου Διώρυγος της Κορίνθου και είναι έργο του Έλληνα μηχανικού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη. Λόγω έλλειψης κεφαλαίων το έργο ολοκληρώθηκε από εταιρεία του Ανδρέα Συγγρού το 1893.

Η διώρυγα έχει μήκος 6.346 μ., πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 μ., στο βυθό της 21,3 μ, ενώ το βάθος της κυμαίνεται από 7,50 έως 8 μ.

Τα αγκυροβολημένα πλοία στο λιμάνι των Ισθμίων, κατά την ανατολή του ήλιου, περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να διασχίσουν τη Διώρυγα του Ισθμού.

defencenet.gr

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα