Φορτηγό πλοίο αγγίζει 2 φορές το βυθό στον ποταμό Columbia

rosco_palm

Η Αμερικάνικη Ακτοφυλακή απάντησε σε κλήση ενός Κινέζικου πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου το Σαββατοκύριακο, το οποίο άγγιξε δυο φορές το βυθό στον ποταμό Columbia κοντά στο Skamokawa της Ουάσινγκτον.

Η Ακτοφυλακή ανέφερε ότι το 230 μέτρων MV Rosco Palm με σημαία του Χονγκ Κονγκ άγγιξε το βυθό στις 7:49 μμ την Παρασκευή το βράδυ, ανέβηκε ξανά στην επιφάνεια και μετά ξανάγγιξε το βυθό δεύτερη φορά αφού μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία λίγα χιλιόμετρα παραπάνω στο ποτάμι. Το δεύτερο περιστατικό συνέβη καθώς το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο περιμένοντας εκτίμηση ζημιών με το πρώτο φως του Σαββάτου.

Το πλοίο ανέκαμψε στην επιφάνεια με την παλίρροια στις 7:40 το πρωί του Σαββάτου. Η Ακτοφυλακή δήλωσε ότι δεν υπήρξε ένδειξη μόλυνσης. Αργότερα το Σάββατο το πρωί το πλοίο μεταφέρθηκε σε αγκυροβόλιο με βοήθεια ρυμουλκού.

“Συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις πλευρές ώστε να διασφαλίσουμε ότι η ανταπόκρισή μας στο περιστατικό θα γίνει με όλες μας τις δυνάμεις και να ελαχιστοποιηθεί κάθε πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα στο περιβάλλον ή το εμπόριο”, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών της Μονάδας Θαλάσσιας Ασφάλειας του Πόρτλαντ Karen Denny. “Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και θα δράσουμε αν χρειαστεί μαζί με τις αρχές της Ουάσινγκτον και του Όρεγκον, όπως και με τις τοπικές αρχές”.

Το Σάββατο υπήρχε πλοηγός του ποταμού Columbia στο πλοίο και ρυμουλκά που το βοήθησαν να διασχίσει το ποτάμι ώστε να εξακριβωθεί η ακεραιότητα του κύτους και του συστήματος πρόωσης.

Τα αίτια του περιστατικού παραμένουν ακόμα άγνωστα και αναμένεται να ερευνηθούν.

Το MV Rosco Palm κατευθυνόταν προς το Καλάμα της Ουάσινγκτον όταν συνέβη το περιστατικό. Μέχρι την Δευτέρα, το πλοίο είχε ήδη πάρει το δρόμο της επιστροφής προς την Κίνα.

Διαβάστε ακόμα