Η Hyundai Merchant Marine προσχωρά στη συμμαχία 2Μ

Hyundai_Merchant_Dream
Η Hyundai Merchant Marine Co πρόκειται να προσχωρήσει στον μεγαλύτερο ναυτιλιακό επιχειρηματικό συνασπισμό, πλοιρώντας όλες τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από τους πιστωτές, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει το χρέος της έπειτα από τις απώλειες που προκάλεσε η παγκόσμια πτώση στη ζήτηση.

Η Hyundai Merchant θα προσχωρήσει στην συνεργασία που είναι γνωστή ως 2Μ τον Απρίλιο του 2017, δήλωσε η επιχείρηση με έδρα την Σεούλ σε ηλεκτρονική ανακοίνωση την Πέμπτη. Ο συνασπισμός αυτός, με ηγετικές επιχειρήσεις την A.P Moeller-Maersk A/S και την Mediterranean Shipping Co, θα αναζητήσει την έγκριση από τις σχετικές αρχές για την εν λόγω συνεργασία, δήλωσε η επιχείρηση.

Η Hanjin Shipping Co, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής, βρίσκεται ανάμεσα στις μεταφορικές εταιρείες που αναλαμβάνουν αναδιαρθρώσεις χρεών και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ώστε να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους καθώς αντιμετωπίζουν μειωμένες τιμές μεταφοράς εν μέσω πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας. Η Hyundai Merchant θα πουλήσει 280 εκ νέες μετοχές σε μετόχους, πιστωτές, κατόχους ομολόγων και πλοιοκτήτες ως τμήμας της στρατηγικής μετοχοποίησης του χρέους ώστε να μειώσει τον δείκτη εξυπηρέτησής του από το 5,309% στα τέλη Μαρτίου.

“Τώρα που πλέον πλοιρούνται οι προϋποθέσεις, οι πιστωτές σκοπεύουν να προχωρήσουν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους”, δήλωσε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή η Korea Development Band, ο μεγαλύτος πιστωτής και μέτοχος της Hyundai Merchant. “Μέσα από την αναδιάρθρωση χρέους, η επιχείρηση θα μπορέσει να μειώσει τον δελικτη εξυπηρέτησης χρέους κάτω από το 400% και να βελτιώσει την ρευστότητά της”.

Οι μετοχές της Hyundai Merchant έπεσαν 1.9% κι έκλεισαν στις 12,850 στο χρηματιστήριο της Σεούλ πριν την έκδοση της ανακοίνωσης. Οι μετοχές της είχαν πέσει 56% φέτος, αποτελώντας την τρίτη χειρότερη απόδοση μετοχών στον δείκτη KOSPI.

Η είσοδος στην συμμαχία θα βοηθήσει την Hyundai Merchant να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της, δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρίας. Θα βοηθήσει επίσης την Maersk και την Mediterranean Shipping να ενισχύσουν την δραστηριότητά τους στα δρομολόγια του Ειρηνικού.

Η Hyundai Merchant στοχεύει στο να ολοκληρώσει τη νέα πώληση μετοχών της μέσα στο μήνα, έπειτα από τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Hyundai Group.

Διαβάστε ακόμα