Η Arctech Helsinki παραδίδει το πρώτο παγοθραυστικό που κινείται με LNG

icebreaker_lng

H Φινλανδική ναυπηγική Arctech Helsinki Shipyard παρέδωσε στην Φινλανδική κυβέρνηση το πρώτο παγοθραυστικό στον κόσμο που κινείται με LNG.

Το ναυπηγείο παρέδωσε το παγοθραυστικό Polaris την προηγούμενη Τετάρτη στο Φινλανδικό Πρακτορείο Μεταφορών, το οποίο με τη σειρά του το παρέδωσε στην Φινλανδική κρατική επιχείρηση Arctia Icebreaking.

Το πρότυπο πλοίο είναι σχεδιασμένο ώστε να συνδράμει στην θραύση πάγων, την ανάκτηση πετρελαίου και τις επιχειρήσεις θαλάσσιας διάσωσης στην Βαλτική για τουλάχιστον 50 χρόνια, χρησιμοποιώντας για καύσιμο τόσο LNG όσο και ντίζελ χαμηλό σε θείο.

Το πλοίο είναι σε συμφωνία με τις διεθνείς προδιαγραφές εκπομπών IMO Tier III και τις ειδικές προδιαγραφές για εκπομπές θείου στην Βαλτική. Είναι εξοπλισμένο με τρεις 360° Azipod μονάδες πρόωσης που επιτρέπουν άριστες ικανότητες ελιγμού. Η παγοθραυστική ικανότητα του Polaris φτάνει τα 1,8 μέτρα σε ταχύτητα 3,5 κόμβων.

“Το παγοθραυστικό Polaris αποτελεί ένα εξαιρετικά ευέλικο πλοίο όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά”, δήλωσε ο διευθυντής του ναυπηγείου της Arctech Helsinki, Esko Mustamäki. “Έχει την ικανότητα να λειτουργήσει σε κάθε είδους συνθήκες στη Βαλτική και να χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή είτε αέριο είτε ντίζελ ως καύσιμο. Είμαστε περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να κατασκευάσουμε το πλοίο που θα συνδράμει στην Φινλανδική χειμερινή πλοήγηση κατά τις επόμενες δεκαετίες.”

Διαβάστε ακόμα