Η διώρυγα του Παναμά επιβραβεύει την περιβαλλοντική απόδοση

panama_efficiency

Ο Οργανισμός της Διώρυγας του Παναμά ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα που προσφέρει κίνητρα στους πελάτες για καλύτερη ενεργειακή απόδοση των πλοίων που την διασχίζουν.

Το πρόγραμμα που ονομάζεται Environmental Premium Ranking συνδέεται με ένα σχέδιο επιβράβευσης σταθερών πελατών που προσφέρει εκπτώσεις στα διόδια της διώρυγας. Το νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής κατάταξης επιτρέπει επίσης στους πιστοποιημένους πελάτες να βελτιώσουν τη θέση τους στο Σύστημα Αξιολόγησης Πελατών, η οποία λαμβάνεται υπόψιν κατά το κλείσιμο των ημερομηνιών για διέλευση από τη διώρυγα.

Το πρόγραμμα Environmental Premium Ranking επιβραβεύει τους πελάτες βελτιώνοντας την θέση τους στο σύστημα αξιολόγησης βάσει μιας σειράς κριτηρίων, όπως ο Δείκτης Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI), o Περιβαλλοντικός Δείκτης Πλοίων (ESI) ή η χρήση καυσίμου LNG.

To πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017.

“Με την προσθήκη του προγράμματος Environmental Premium Ranking επιβραβεύουμε αυτούς που καταβάλλουν συνειδητές προσπάθειες για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και επενδύουν στις τεχνολογίες που θα βελτιώσουν την περιβαλλοντική απόδοση της ναυτιλίας”, δήλωσε ο διευθυντής της διώρυγας Jorge L. Quijano. “Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους πελάτες μας ώστε να αναβαθμίσουμε τις επιχειρήσεις μας και να ενισχύσουμε την δέσμευσή μας για βιωσιμότητα και προστασία του περιβάλλοντος”.

Για τη συμμετοχή στο σύστημα Environmental Premium Ranking, οι πελάτες οφείλουν να καταθέσουν τα τεκμήρια που αποδεικνύουν την περιβαλλοντική απόδοση των πλοίων τους τουλάχιστον 96 ώρες πριν την άφιξή τους στην διώρυγα.

Διαβάστε επίσης: Η διώρυγα του Παναμά καταγράφει το τρίτο μεγαλύτερο τονάζ εδώ και 100 χρόνια

Διαβάστε ακόμα