Η MOL παίρνει υβριδικό δάνειο ίσο με 987 εκ. δολ.

mol_hybrid_loan

H Mitsui O.S.K. Lines (MOL) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα λάβει υβριδικό δάνειο ίσο με 987 εκ. δολ., κυρίως για την χρηματοδότηση της επένδυσής της σε πλοία LNG και offshore επιχειρήσεις.

Ο Ιαπωνικός ναυτιλιακός κολοσσός αναδιαρθρώνει τα τμήματα ξηρού φορτίου και container έπειτα από τις απότομες πτώσεις στην αγορά, οι οποίες ανάγκασαν την MOL να μειώσει την πρόβλεψη κερδών της για φέτος από 197,4 εκ. δολ σε 148 εκ. δολ.

Το υβριδικό δάνειο λήγει τον Οκτώβριο του 2076 αλλά το κεφάλαιο μπορεί να αποπληρωθεί νωρίτερα έπειτα από το πέρας 5 χρόνων από την ημερομηνία εκτέλεσης του δανείου.

Το υβδριδικό δάνειο αποτελεί έναν συνδυασμό σταθερού και κυμαινόμενου επιτοκίου. Το σταθερό επιτόκιο αφορά έναν προκαθορισμένο αριθμό ετών πριν μετατραπεί σε κυμαινόμενο για το υπόλοιπο του δανείου.

Μ’ αυτόν τον τρόπο η MOL θα μπορεί να ενισχύσει την οικονομική της θέση, αποφεύγοντας παράλληλα την αλλοίωση (dilution) των ιδίων κεφαλαίων, κάτι που συμβαίνει όταν υπάρχει για παράδειγμα αύξηση κεφαλαίων μέσω της έκδοσης νέας μετοχής κι οι υπάρχοντες μέτοχοι βλέπουν την αξία του μετοχικού τους κεφαλαίου να μειώνεται αναλογικά, ασχέτως της πραγματικής αξίας κάθε μετοχής.

Η εταιρία μεταξύ άλλων ανέφερε στην ανακοίνωσή της: “Η MOL αποφάσισε να αναζητήσει εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω υβριδικού δανείου που της επιτρέπει να εξισορροπήσει τις αναπτυξιακές της στρατηγικές με την οικονομική της εξυγίανση.”

Διαβάστε ακόμα