Ιστορική συνάντηση των 3 μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων του κόσμου (video+photos)

harmony1

Το νέο κρουαζιερόπλοιο Harmony of the Seas της Royal Caribbean, το μεγαλύτερο στον κόσμο, συναντήθηκε την Παρασκευή ανοιχτά της Φλώριντα με τα δύο μικρότερα αδεlφά πλοία του, το Oasis of the Seas και το Allure of the Seas. Πρόκειται για την πρώτη και ίσως μοναδική συνάντηση των 3 μεγαλύτερων επιβατικών πλοίων του κόσμου.

Ζυγίζοντας από 225.282 μέχρι 226.983 τόνους, τα τρία πλοία είναι κατά 30% μεγαλύτερα από τα αμέσως επόμενα μεγαλύτερα σε μέγεθος, και μπορούν να μεταφέρουν πάνω από 6.000 επιβάτες το καθένα, έχοντας πάνω από 2.000 μέλη πληρώματος.

royal_carribeanx3_2

Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε καθώς το Harmony πλησίαζε το λιμάνι Έβεργκλέηντς στο Φορτ Λόντερντεηλ της Φλώριντα, έπειτα από το πρώτο διατλαντικό ταξίδι του από την Βαρκελώνη. Το πλοίο 16 καταστρωμάτων που εγκαινιάστηκε τον Μάιο πραγματοποίησε την εναρκτήρια κρουαζιέρα του από την Βαρκελώνη πριν κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ. Πλέον θα πρόκειται να μπει σε ένα σταθερό πρόγραμμα κρουαζιερών 7 διανυκτερεύσεων από το λιμάνι του Έβεργκλέηντς προς την Καραϊβική.

royal_carribeanx3_3

Το Harmony έφτασε στο Έβεργκλέηντς λίγο πριν τα ξημερώματα του Σαββάτου και αναχώρησε αργά το Σάββατο για ένα σύντομο ταξίδι έξω από το λιμάνι, συνοδευόμενο από σκάφη JetBoard και JetPack. Έπειτα θα ακολουθήσει μια βδομάδα εκδηλώσεων καλωσορίσματος του πλοίου, η οποία θα περιλαμβάνει και την επίσημη βάπτισή του που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου.

royal_carribeanx3_4

To Harmony κατασκευάστηκε στην ίδια πλατφόρμα με τα Oasis και Allure, τα οποία έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση το 2009 και το 2010 αντίστοιχα, με το Harmony να τα ξεπερνάει κατά 1.700 τόνους, έχοντας επίσης μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και υπηρεσίες.

royal_carribeanx_inside2

Το Harmony έχει επίσης μια νερο-τσουλήθρα μεγάλου ύψους, κάτι που η Royal Carribean φέτος άρχισε να προσθέτει στα πλοία της, ένω είναι και το πρώτο πλοίο της κλάσης Oasis που έχει Bionic Bar με μπάρμεν-ρομπότ – μια ιδέα που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014 στο Quantum of the Seas.

royal_carribeanx_inside3

Επιπλέον, το Harmony προσφέρει μεγαλύτερες καμπίνες από τα Oasis και Allure, ενώ οι καμπίνες του χωρίς παράθυρα αποκτούν την αποκλειστική υπηρεσία Virtual Balconies, που προσφέρει εξωτερική θέα σε πραγματικό χρόνο, κάτι που πρωτο-εφαρμόστηκε το 2014 στο Navigator of the Seas.

royal_carribeanx_inside

Όντας περίπου 70 εκ. πιο πλατύ και λίγο ψηλότερο από τα Oasis και Allure, το Harmony έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει σχεδόν 100 επιβάτες περισσότερους από τα αδελφά πλοία του, έχοντας συνολική χωρητικότητα 6.780 ατόμων χωρίς το πλήρωμα.

Παρακολουθήστε το σχετικό video:

 

Διαβάστε ακόμα