Κλείνει τα γραφεία της στην Ευρώπη η Hanjin

hanjin_hreous
Η Νότιοκορεάτικη εταιρεία container Hanjin Shipping ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα κλείσει και τα 10 ευρωπαϊκά γραφεία της.

Η μέχρι προηγουμένως 7η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία παγκοσμίως έχει υποβάλει σχετική αίτηση για δικαστική έγκριση που θα της επιτρέπει να κλείσει και τα 10 επιχειρηματικά παραρτήματα της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών κεντρικών γραφείων της στη Γερμανία, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η απόφαση να κλείσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της είναι μέρος της διαδικασίας πτώσευσης της Hanjin, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα. Ένας δικαστής είχε πει πως το δικαστήριο που χειρίζεται τις διαδικασίες αφερεγγυότητας της Hanjin, θα εξετάσει την εξ ολοκλήρου πώληση της εταιρείας.

Η εταιρεία αναμένει να αρχίσει η διαδικασία όσο το συντομότερο δυνατό μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα μετά από την έγκριση του Κεντρικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Σεούλ.

Η Hanjin, η οποία ήταν έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, όταν κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 31 Αυγούστου, έχει επίσης θέσει προς πώληση περιουσιακά στοιχεία από τις διαδρομές της από Ασία προς Η.Π.Α. και είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Mediterranean Shipping Co για την πώληση του μεριδίου της στο Long Beach Terminal.

Η Hanjin υπέβαλε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της στα τέλη Αυγούστου και προς το παρόν καλείται να εφαρμόσει την δικαστική εντολή να πουλήσει τα δικά της πλοία και να επιστρέψει τα ναυλωμένα πλοία στους ιδιοκτήτες τους.

Οι τράπεζες σταμάτησαν την παροχή οικονομικής στήριξης προς την Hanjin, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ρευστότητας τους τελευταίου μήνες, με αποτέλεσμα η ναυτιλιακή εταιρεία να υποβάλει αίτηση για πτώχευση.

Για όλες τις ειδήσεις σχετικά με την υπόθεση της Hanjin δείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα