Κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε κυματοθραύστη στη Νίκαια

pacific_princess_nikaia
Το κρουαζιερόπλοιο Pacific Princess χτύπησε ένα κυματοθραύστη στη Νίκαια της Γαλλίας νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να προξενηθούν ζημιές στο κύτος στην αριστερή πλευρά κάτω από την ίσαλο γραμμή. Οι υδατοστεγείς θύρες έκλεισαν άμεσα, αποτρέποντας την εξάπλωση της πλημμύρας, ανέφερε σε ανακοίνωση της για το περιστατικό η Princess Cruises.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός επιβάτη ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος όταν το πλοίο χτύπησε τον κυματοθραύστη, και αργότερα το πλήρωμα ανακοίνωσε στους επισκέπτες ότι το συμβάν προκλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται στην προβλήτα για να διενεργηθεί μια υποβρύχια επιθεώρηση. Οι 669 επιβάτες του είναι ασφαλείς στην στεριά.

Το υπόλοιπο της κρουαζιέρας του Pacific Princess έχει ακυρωθεί, ανέφερε η εταιρεία, και στους επιβάτες θα υπάρξει παροχή μεταφορικών μέσων και καταλυμάτων που θα τους επιτρέψουν να ολοκληρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Το Pacific Princess επρόκειτο να τελειώσει την κρουαζιέρα του στη Βαρκελώνη το Σάββατο. Η επόμενη κρουαζιέρα του, μετά την αναχώρηση του από την Βαρκελώνη, έχει επίσης ακυρωθεί.

Η Princess Cruises ανακοίνωσε ότι το συμβάν προκλήθηκε από μια “απροσδόκητη αλλαγή στην ταχύτητα του ανέμου”.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ειδήσεων Forum du Bateau, το περιστατικό συνέβη στο νοτιοανατολικό άκρο του λιμενοβραχίονα της εισόδου του λιμανιού της Νίκαιας, ενώ έπνεαν ισχυροί ανατολικοί άνεμοι και επικρατούσε θαλασσοταραχή. Τα πιο πρόσφατα μετεωρολογικά δελτία για την περιοχή της Νίκαιας ανέφεραν ότι επικρατούσαν άνεμοι 25 κόμβων την Παρασκευή το πρωί.

Διαβάστε ακόμα