Ξαφνική παραίτηση Γεωργιόπουλου από την προεδρία του ΔΣ της Genco

genco_shipping

H εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή ξηρού φορτίου Genco Shipping & Trading ανακοίνωσε την παραίτηση του προέδρου του ΔΣ της Πήτερ Γεωργιόπουλου, χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη αιτιολόγηση.

“Μετά τη συμφωνία αναχρηματοδότησης με τις τράπεζες και τη δέσμευση από τους μεγαλύτερους μετόχους μας, θεωρώ ότι η Genco έχει βελτιώσει σημαντικά τη θέση της στην γεμάτη προκλήσεις αγορά του ξηρού φορτίου. Καθώς η εταιρεία εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, εγώ έχω αποφασίσει να κυνηγήσω νέες ευκαιρίες. Είμαι περήφανος για όσα έχει καταφέρει η ομάδα μας και εύχομαι στη Genco κάθε επιτυχία στο μέλλον”, δήλωσε ο Γεωργιόπουλος σχετικά με την παραίτησή του.

Ο Άρθουρ Ρέγκαν, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντής της Genco από τις 17 Φεβρουαρίου 2016, εξελέγη προσωρινός πρόεδρος του ΔΣ. Ο Ρέγκαν είναι επίσης συνεργάτης της Apollo Investment Consulting LLC, όπως και πρόεδρος, CEO και διευθυντής της Principal Maritime Management, LLC (από το 2010), εταιρίας επενδύσεων κεφαλαίων που σχετίζεται με την Apollo.

“Ο κ. Ρέγκαν έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίες σε ηγετικές ναυτιλιακές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του προέδρου και CEO της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη Arlington Tankers Ltd από το 2004 μέχρι το 2008”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Genco. “O κ. Ρέγκαν είναι απόφοιτος του State University of New York Maritime College με bachelor στην Θαλάσσια Μεταφορά και Διοίκηση”.

“Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργιόπουλο για το ρόλο που έπαιξε στην ηγεσία της Genco από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Θα συνεργαστούμρ με τη διοίκηση ώστε να εξασφαλίσουμε τη θέση και την αξία της Genco σε βάθος χρόνου”, δήλωσε ο Ρέγκαν.

Έπειτα από την συγχώνευσή της με την Baltic Trading Ltd τον Ιούλιο του 2015, ο στόλος της Genco αποτελείται από 70 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου με μέσο όρο ηλικίας 8,8 χρόνια και συνολική χωρητικότητα περίπου 5.159.000 dwt, συμπεριλαμβανομένων δύο υπό κατασκευή νεότευκτων ultramax. O στόλος της εταιρίας συμπεριλαμβάνει επίσης 16 ομάδες αδελφών πλοίων.

Τον Απρίλιο του 2014 η Genco σύναψε συμφωνία αναδιάρθρωσης με τους δανειστές της και κατέθεσε για χρεοκοπία με σκοπό να μειώσει το χρέος 1,2 δις δολ που είχε συσσωρεύσει.

“Η Genco έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την διασφάλιση της οικονομικής της ευελιξίας και την ισχυροποίηση της ικανότητάς της να λειτουργεί αποτελεσματικά σε μια γεμάτη προκλήσεις αγορά ξηρού φορτίου”, δήλωσε ο πρόεδρος της ναυτιλιακής από τον Δεκέμβριο του 2014, Τζον Γουόμπενσμιθ.

Διαβάστε ακόμα