Λονδίνο: Θανάσιμο ατύχημα πλοηγού κατά την επίβιβαση σε πλοίο

sunmi
Η Λιμενική Αρχή του Λονδίνου (Port of London Authority – PLA) εξέδωσε μια ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το θάνατο ενός από τους πλοηγούς της την προγούμενη Τετάρτη.

Ο πλοηγός είχε εμπλακεί σε ατύχημα στο Gravesend Reach γύρω στις 18:10 το απόγευμα της 5ης Οκτώβρη, ενώ επιβιβαζόταν στο κατασκευής 1993 πλοίο γενικού φορτίου Sunmi (βλ. φωτο) που διαχειρίζεται η νορβηγική εταιρεία Misje Rederi.

Η PLA, δήλωσε ότι οι αξιωματικοί υπηρεσίας, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και το οι διασωστικές αρχές του Royal National Lifeboat Institution (RNLI) έκαναν ό, τι μπορούσαν τη στιγμή του συμβάντος για να σώσουν τον πλοηγό, χωρίς να τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ναυτιλιακών Πλοηγών του Ηνωμένου Βασίλειου, το όνομα του πλοηγού είναι Gordon Coates.

Ο Robin Μόρτιμερ, διευθύνων σύμβουλος της PLA, σχολίασε: “Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους μας σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Έχουμε έρθει σε επαφή με την οικογένεια και προσφέρουμε ό, τι υποστήριξη μπορούμε”.

Η PLA έχει ξεκινήσει έρευνες για το ατύχημα, το οποίο θα πρέπει επίσης να διερευνηθεί από την Επιτροπή Διερεύνησης Ναυτιλιακών Ατυχημάτων.

Η διεθνής ένωση πλοηγών (IMPA) διεξάγει αυτή την περίοδο μια διάρκειας δύο εβδομάδων εκστρατεία για την ασφάλεια με σκοπό να υποβάλει έκθεση στον ΙΜΟ σχετικά με τις εμπειρίες των πλοηγών από τις σκάλες των πλοίων και εν γένει την κατάσταση του εξοπλισμού επιβίβασης. Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα μπορούν να βρεθούν εδώ.

Διαβάστε ακόμα