Με τροφοδοσία Wärtsilä το πρώτο κινούμενο με LNG ferry στη Μεσόγειο

wartsila_ferry

Η Wärtsilä ανακοίνωσε ότι σύναψε συμφωνία με το ναυπηγείο Construcciones Navales del Norte SL (LaNaval) στο Σεστάο της Ισπανίας για τον σχεδιασμό και την τροφοδοσία LNG και την εγκατάσταση του συστήματος πρόωσης για ένα νέο RoRo επιβατικό φέρυ που κατασκευάζεται για την Ισπανική ναυτιλιακή Balearia που εξυπηρητεί τις Βαλεαρίδες Νήσους, ενώ υπάρχει επιλογή και για δεύτερο πλοίο.

Η συμφωνία που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2016 προβλέπει επίσης ότι η Wärtsilä θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης στο ναυπηγείο κατά τη διάρκεια των εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής εγκατάστασης και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Όταν τεθεί σε κανονική λειτουργία το 2019, αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον “έξυπνο πλοίο” θα είναι το πρώτο RoRo επιβατικό φέρυ στη Μεσόγειο που θα κινείται με αέριο, όπως και ένα από τα μεγαλύτερα φέρυ στην Ευρώπη. Έχει μήκος 232 μέτρα και η χωρητικότητά του θα είναι 331 οχήματα και 1700 επιβάτες, το 70% των οποίων θα μπορεί να διαμείνει σε καμπίνα. Λόγω των εκτενών εγκαταστάσεων για την διαμονή των επιβατών και την υψηλή ιεράρχηση της άνεσής τους, πρόκειται να τεθούν αυστηρές προδιαγραφές για τη μείωση του θορύβου και των δονήσεων από της κύριες και βοηθητικές μηχανές,τις προπέλες και τους απωθητές της Wärtsilä

Καθώς θα κινείται με φυσικό αέριο, η περιβαλλοντικές επιπτώσεις του πλοίου θα είναι εξαιρετικά μειωμένες. Σε σύγκριση με το παραδοσιακό θαλάσσιο καύσιμο ντίζελ, το LNG της Wärtsilä μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 25%, τις εκπομπές πρωτοξειδίου αζώτου 85%, ενώ το θείο και τα σωματίδια εξαφανίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Ο εξοπλισμός της Wärtsilä για την συμφωνία αυτή περιλαμβάνει 4 κύριες 8-κύλινδρες μηχανές Wärtsilä 50DF διπλού καυσίμου, 4 βοηθητικές 9-κύλινδρες μηχανές Wärtsilä 20DF διπλού καυσίμου, το σύστημα αποθήκευσης και διαχείρισης καυσίμου Wärtsilä LNGPac, δύο διπλά/single-out κιβώτια ταχυτήτων και δύο προπέλες μεταβλητού βήματος (CPP) Wärtsilä με σύστημα ελέγχου Wärtsilä ProTouch. Ο εξοπλισμός της Wärtsilä αναμένεται να παραδοθεί στο ναυπηγείο στα μέσα του 2017.

“Η Balearia, η πλοιοκτήτρια εταιρία του νέου αυτού φέρυ, έχει εκτιμήσει την σημασία του καυσίμου LNG για την διασφάλιση ενός καθαρότερου θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η Wärtsilä, με ιστορικό πάνω από 1.500 μηχανών κινούμενων με αέριο και 16 εκ. ώρες λειτουργίας, είναι η εταιρία με την μεγαλύτερη εμπειρία στην τροφοδοσία διπλού καυσίμου και την εγκατάσταση συστημάτων πρόωσης. Επιπλέον, η ικανότητά μας να αναλάβουμε τα συστήματα του πλοίου και η αξιόπιστη παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών αποτέλεσαν επίσης σημαντικούς παράγοντες για τη σύναψη της συμφωνίας”, δήλωσε ο Άαρον Μπρέσναχαν, αντιπρόεδρος της Wärtsilä Marine Solutions.

“H τεχνολογία της Wärtsilä θα μας επιτρέψει να είμαστε ακόμα πιο αποδοτικοί και ανταγωνιστικοί στις επιβατικές και εμπορικές υπηρεσίες που παρέχουμε”, δήλωσε ο Γκιγιέρμο Αλομάρ, διευθυντής στόλου της Balearia.

Διαβάστε ακόμα