Μείωση της θαλάσσιας εγκληματικότητας στην Ασία κατά 65% (infographic)

piracy_asia

Ο αριθμός των περιστατικών πειρατείας και των ένοπλων επιθέσεων στην Ασία μειώθηκε κατά 65% από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015, σύμφωνα με το παρατηρητήριο πειρατείας ReCAAP (συμφωνία περιφερειακής συνεργασίας για την καταπολέμηση της πειρατείας και ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων στην Ασία).

59 περιστατικά καταγράφτηκαν συνολικά σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, 3 πειρατείες και 56 ένοπλες ληστείες, ανακοίνωσε το ReCAAP.

H κατάσταση στα Στενά της Μάλακα και τη Σιγκαπούρη έχει βελτιωθεί, κάτι που συνεισέφερε σημαντικά στη μείωση του συνολικού ποσοστού. Στις περιοχές αυτές υπήρξαν μόνο 2 περιστατικά από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τα 96 περιστατικά την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το ReCAAP, την ίδια περίοδο υπήρξε μείωση στις επιθέσεις κατά πλοίων για κλοπή φορτίων πετρελαίου, καθώς σημειώθηκαν μόνο 2 τέτοια περιστατικά από 12 το 2015.

Το παρακάτω infographic παρέχει λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με την πειρατεία και τα περιστατικά ένοπλης ληστείας κατά πλοίων στην Ασία από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016:

 

infographic1

infographic2

infographic3

Διαβάστε ακόμα