Νέο μέσο μεταφοράς container παρουσιάστηκε στο Τέξας (video)

freight_shuttle

Ένα νέο μέσο μεταφοράς για λιμάνια παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ στις 9 Σεπτεμβρίου από τον κυβερνήτη του Τέξας Greg Abbott.

O Abbott πραγματοποίησε την παρουσίαση μαζί με τον πρύτανη του πανεπιστημιακού συγκροτήματος Texas A&M, John Sharp. Το αυτόνομο Freight Shuttle System (FSS), το οποίο λειτουργεί με δική του σιδηροτροχιά, χρησιμοποιεί φορτηγά με τηλεχειρισμό που μεταφέρουν τρέιλερ φορτηγών ή κοντέινερ πλοίων και τα οποία κινούνται με ευθύγραμμους ηλεκτρικούς κινητήρες.

Ερευνητές αναφέρουν ότι το FSS δανείζεται τα καλύτερα χαρακτηριστικά της μεταφοράς με φορτηγό και της μεταφοράς με σιδηρόδρομο, ενώ καταναλώνει μόλις το 1/3 της ενέργειας που απαιτείται για φορτηγά ντήζελ. Ανάμεσα στα άλλα προτερήματα του FSS είναι τα εξής:

-Μηδενικές εκπομπές ρύπων – πολύ λιγότερη μόλυνση από τα φορτηγά
-Μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης
-Μείωση των πιθανοτήτων για τροχαία ατυχήματα με φορτηγά
-Βελτίωση της αξιοπιστίας στον χρόνο παράδοσης
-Μείωση των ζημιών στις υποδομές

Η πρώτη εμπορική χρήση αυτής της τεχνολογίας μπορεί να παρουσιαστεί σύντομα στο λιμάνι του Χιούστον, όπου η αυξημένη κίνηση container έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μετά την διεύρυνση της διώρυγας του Παναμά. Ο διευθυντής του λιμανιού Roger Guenther δήλωσε ότι το λιμάνι έχει έρθει σε συμφωνία με την Freight Shuttle System (FSS) και πρόσφατα υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την αξιολόγηση των επιλογών αξιοποίησης του FSS στο λιμάνι κατά τους επόμενους μήνες.

Το FSS παρουσιάζεται σε μια περίοδο όπου ο μεταφορικός κλάδος αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις – μεταξύ των οποίων βρίσκονται η μειωμένη χωρητικότητα οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες και η χρόνια έλλειψη οδηγών φορτηγών

“Ο κλάδος δεν θα ακμάσει αν δεν ενισχύσουμε το υπάρχον σύστημα μεταφοράς κι αν δεν αλλάξουμε δομικά την προσέγγισή μας για την μετακίνηση φορτίων”, δήλωσε ο εφευρέτης του FSS και ιδρυτής/πρόεδρος της FSI Steve Roop. “Το FSS είναι σχεδιασμένο για να ταιριάξει με το σύγχρονο δίκτυο συγκερασμού διαφορετικών τρόπων μεταφοράς, ενσωματώνοντας πρωτοποριακά σχέδια σε παλιότερες τεχνολογίες που έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους, με στόχο έναν νέο τρόπο μεταφοράς”.

Παρακολουθήστε τα σχετικά video:

Διαβάστε ακόμα