Νέος παίχτης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στοχεύει την ελληνική αγορά

Η εταιρεία πλωτής υπεράκτιας αιολικής εταιρεία Simply Blue Group. ο ανάδοχος EPC και η RES developer Archirodon δημιούργησαν μια νέα εταιρεία με την επωνυμία ArcoBlue με σκοπό να διερευνήσουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Η Simply Blue Group διαθέτει επί του παρόντος μια δεξαμενή έργων των 10 GW και δεσμεύεται να δημιουργήσει νέες οικονομικές ευκαιρίες για τις παράκτιες κοινότητες. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μια σειρά αγορών, συμπεριλαμβανομένων της Ιρλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Η Archirodon μέσω στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλες εταιρείες ΑΠΕ, εδραιώνει την παρουσία της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και τις χώρες CIS, μέσω της ανάπτυξης ενός ποικίλου χαρτοφυλακίου χερσαίων ηλιακών και αιολικών πάρκων, με σημαντική ισχύ στην περιοχή των 2,5 GW.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε σήμερα το ArcoBlue με τον συνεργάτη μας Archirodon για να διερευνήσουμε ευκαιρίες για την υπεράκτια αιολική ενέργεια στην Ελλάδα. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί την είσοδό μας στην ελληνική αγορά, καθώς συνεχίζουμε να αυξάνουμε με ρυθμό την δεξαμενή των παγκόσμιων έργων μας. Οι δυνατότητες για αιολική ενέργεια στην Ελλάδα είναι σημαντικές, ειδικά για της πλωτές αιολικές κατασκευές δεδομένων των τεχνικών χαρακτηριστικών των ελληνικών νερών», δήλωσε ο Sam Roch-Perks, Διευθύνων Σύμβουλος του Simply Blue Group.

Η Roch-Perks πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε ακόμη και να γίνει κόμβος για πλωτές αιολικές κατασκευές στη Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη. Σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει να κατασκευάσει τουλάχιστον 2,6 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2030 και πιστεύει ότι το AcroBlue θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου καθώς και να δημιουργήσει ένα αποτύπωμα για μελλοντικές εξελίξεις μετά το 2030.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Simply Blue Group ως ArcoBlue για να εξερευνήσουμε την ελληνική νέα υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας. Η συνδυασμένη τεχνογνωσία και εμπειρία μας θα υποστηρίξει αποτελεσματικά την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας», κατέληξε ο Ντένις Καραπιπέρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Archirodon.

Διαβάστε ακόμα