Νιγηριανοί πειρατές απήγαγαν 3 Ρώσους ναυτικούς από πλοίο της Laskaridis Shipping

saronic_breeze

Τρεις Ρώσοι ναυτικοί απήχθησαν από το πλοίο-ψυγείο Saronic Breeze της ελληνικής ναυτιλιακής Laskaridis Shipping, καθώς το πλοίο δέχθηκε επίθεση από Νιγηριανούς πειρατές στο αγκυροβόλιο στο Cotonou του Benin στις 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ρώσικο υπουργείο Eξωτερικών.

Τα τρία μέλη του πληρώματος που απήχθησαν οδηγήθηκαν “σε άγνωστη τοποθεσία” και “δεν έχει υπάρξει ακόμα επικοινωνία μαζί τους”, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε την 1η Δεκεμβρίου το υπουργείο.

Το Saronic Breeze με το υπόλοιπο πλήρωμά του έχει επιστρέψει στο λιμάνι του Crotonou, όπου βρίσκεται ακόμα αγκυροβολημένο, σύμφωνα με τα δεδομένα AIS του Marine Traffic.

To υπουργείο επιβεβαίωσε επίσης ότι το πλήρωμα του πλοίου δεν έχει τραυματιστεί από την επίθεση.

Το χωρητικότητας 335.938 cbf και κατασκευής 1991 Saronic Breeze, το οποίο διαχειρίζεται η θυγατρική της Laskaridis Baltmed Reefer Services, έχει πλήρωμα 18 Ρώσων και 2 Ουκρανών ναυτικών.

“Οι ρώσικες πρεσβείες στο Benin και τη Νιγηρία βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με τις αρχές ώστε να εντοπιστεί η τοποθεσία των τριών ναυτικών και να εξασφαλιστεί η ταχεία απελευθέρωσή τους”, ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Maritime Domain Awareness for Trade – Gulf of Guinea (MDAT-GoG) την περασμένη βδομάδα, το πλοίο κατευθυνόταν νότια όταν άλλαξε κατεύθυνση και επέστρεψε στο λιμάνι του Crotonou.

Διαβάστε επίσης: Νεκρός πειρατής μετά από επίθεση σε τάνκερ στη Νιγηρία

Διαβάστε ακόμα