Οι Νήσοι Μάρσαλ έχουν πλέον τον μεγαλύτερο στόλο τάνκερ στον κόσμο

marshall_flag

Το μητρώο των εταιριών της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ (ΔΝΜ) αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο στόλο τάνκερ στον κόσμο, με ακόμα περισσότερο τονάζ να εισέρχεται στο μητρώο από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ασία.

Ο στόλος τάνκερ υπό σημαία ΔΝΜ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους 44,6 μικτούς τόνους, ενώ ο συνολικός στόλος του μητρώου στους 137,3 με μέση ηλικία τα 8,7 χρόνια.

Με την συνεχιζόμενη αποκέντρωση των υπηρεσιών που στηρίζουν τους ιδιοκτήτες και τους χειριστές του μητρώου, κι οι οποίες παρέχονται από την International Registries Inc (IRI) και τους συνεργάτες της, το μητρώο εταιριών της ΔΝΜ έχει σημειώσει μέση ετήσια αύξηση 15% από το 2001.

Η σημαία της ΔΝΜ, την οποία φέρουν 3.937 πλοία, βρίσκεται στο πρόγραμμα Qualship 21 της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής εδώ και 12 συναπτά έτη και συνεχίζει να διατηρεί τη θέση της στις Λευκές Λίστες του Παρισιού και τα Μνημόνια Συμφωνίας του Τόκιο.

“13 από τις 26 σημαίες κρατών του 2015 βγήκαν από το Qualship”, δήλωσε ο Μπιλ Γκάλαχερ, πρόεδρος της IRI, προσθέτοντας ότι αυτή η εξέλιξη “οδήγησε απευθείας σε αύξηση του τονάζ του μητρώου το καλοκαίρι”.

Η ΔΝΜ ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να είναι δραστήρια στον ΙΜΟ και τον Σεπτέμβριο δημιούργησε ομάδα ειδικών ώστε να διευκολύνει τους πλοιοκτήτες στην διαδικασία συμμόρφωσης με την προσφάτως επικυρωμένη Σύμβαση για τη Διαχείριση Νερού Έρματος.

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από την επικύρωση της Σύμβασης εκ μέρους της Φινλανδίας, το οποίο σημαίνει ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 αναμένεται να επιβληθεί αυστηρότερη νομοθεσία για τη διαχείριση έρματος.

Τα υπάρχοντα πλοία θα οφείλουν να εγκαταστήσουν ένα Σύστημα Διαχείρισης Έρματος που θα εναρμονίζεται με τους όρους της Σύμβασης μέχρι την επόμενη ανανέωση του πιστοποιητικού IOPP κάθε πλοίου για την αποτροπή της πετρελαϊκής ρύπανσης.

Διαβάστε ακόμα