Βίντεο: Οκτώ ναυτικοί διασώθηκαν την στιγμή που βυθιζόταν φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Ταϊβάν

Ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς γενικού φορτίου βυθίστηκε πρόσφατα στα νερά του Στενού της Ταϊβάν, αλλά τα οκτώ μέλη του πληρώματος του διασώθηκαν με επιτυχία.

Το PTS, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ταϊβάν, ανέφερε τη Δευτέρα ότι ένα φορτηγό πλοίο άρχισε να παίρνει νερό μέσω μιας τρύπας στο κάτω μέρος του κύτους. Το σκάφος εξέπεμψε κλήση κινδύνου και ενώ βρισκόταν 90 ναυτικά μίλια δυτικά του Kaohsiung. Το πλοίο λίγο αργότερα ανατράπηκε με την αριστερή του πλευρά.

Οι ναυτικοί, φορώντας σωσίβια, έπεσαν στη θάλασσα, αλλά τα ελικόπτερα της ακτοφυλακής της Ταϊβάν ήρθαν σύντομα στο σημείο και κατάφεραν να διασώσουν όλα τα μέλη του πληρώματος με ασφάλεια. Το πλοίο βυθίστηκε πολύ γρήγορα, όπως ανέφερε το PTS.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς υπέφερε από σοβαρή υποθερμία.

Το βίντεο δείχνει τους ναυτικούς συγκεντρωμένους στην πρύμνη του πλοίου την στιγμή που αυτό έχει πάρει κλίση. Στη συνέχεια, φαίνεται να ανυψώνεται ο ένας σε ένα ελικόπτερο από κάτι που φαίνεται σαν δύο σωσίβιες λέμβους.

Έχει ξεκινήσει ήδη η έρευνα για το ατύχημα.

Το Sunshine τέθηκε υπό κράτηση την τελευταία φορά που επιθεωρήθηκε από την ακτοφυλακή το 2019 με περίπου 17 ελλείψεις.

Τα αίτια κράτησης περιελάμβαναν δυσλειτουργίες και ελλείψεις στην πυροσβεστική αντλία έκτακτης ανάγκης, στους χάρτες, στις σωσίβιες λέμβους, καθώς και ανοίγματα και πόρτες των αμπαριών φορτίου.

Διαβάστε ακόμα