Ολοκαίνουριο VLCC παραδίδεται στην Thenamaris


Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Thenamaris αποκάλυψε ότι μόλις παρέλαβε το Seatriumph, ένα νεότευκτο τάνκερ τύπου VLCC.

Η κατασκευή του 299,227 dwt τάνκερ ολοκληρώθηκε αυτό το μήνα στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο της Hyundai Heavy Industries (HHI), σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η διαδικτυακή πλατφόρμα VesselsValue.

Με χωρητικότητα 337.941 cbm, το Seatriumph έχει μήκος 333 μέτρα και πλάτος 60 μέτρα. Το πλοίο είναι νηολογημένο στις Μπαχάμες κι έχει αγοραία αξία 78,04 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας παράδοσης, ο στόλος που διαχειρίζεται η Thenamaris περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή συνολικά 88 σκάφη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας.

Η συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Ν. Μαρτίνου εταιρεία επί του παρόντος επιβλέπει την κατασκευή δέκα ακόμα νεότευκτων, που κατασκευάζονται σε ναυπηγεία της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Τα εν λόγω νεότευκτα που θα διαχειρίζεται έχουν συνολική χωρητικότητα άνω του ενός εκατομμυρίου τόνων dwt και περιλαμβάνουν δύο VLCC, δύο Suezmax τάνκερ, τρία πλοία μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου τύπου Aframax και δύο πλοία μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου Aframax, σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Από την παρτίδα των δέκα νέων πλοίων, πέντε πρόκειται να παραδοθούν το 2017 και τα υπόλοιπα πέντε το 2018.

Διαβάστε επίσης: Η Diana Shipping παρέλαβε Kamsarmax από την Thenamaris

Διαβάστε ακόμα