Πειρατές επιτέθηκαν στο πλοίο Vectis Osprey ανοιχτά της Νιγηρίας

vectis_osprey

Το πλοίο γενικού φορτίου κατασκευής 2012 Vectis Osprey συνέχισε την κανονική του πορεία αφού δέχτηκε επίθεση από ομάδα πειρατών καθώς έπλεε περίπου 30 ναυτικά μίλια ανοιχτά της ακτής Bonny στη Νιγηρία στις 17 Αυγούστου.

Το Νιγηριανό Πολεμικό Ναυτικό ανταποκρίθηκε στην έκκληση του πλοίου για βοήθεια και έσπευσε άμεσα στο σημείο, αναγκάζοντας τους πειρατές να εγκαταλείψουν το 8.500 dwt Vectis Osprey.

O ιδιοκτήτης του πλοίου, η ναυτιλιακή εταιρία με έδρα στη Μεγάλη Βρετανία Carisbrooke Shipping, δήλωσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

“Έπειτα από επίθεση πειρατών ανοιχτά των ακτών της Νιγηρίας, το Vectis Osprey και το πλήρωμά του είναι ασφαλή. Το πλοίο μας έχει πλέον αναχωρήσει από τα Νιγηριανά ύδατα και συνεχίζει την φυσιολογική του πορεία και επαγγελματική λειτουργία”, δήλωσε η Carisbrooke Shipping.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα AIS του Marine Traffic, το πλοίο βρισκόταν καθ’ οδόν από το Νιγηριανό λιμάνι του Onne προς το Καμερουνέζικο λιμάνι του Douala την ώρα του περιστατικού.

Για όλες τις ειδήσεις σχετικά με τα περιστατικά πειρατείας στη Νιγηρία, δείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα