Πειρατικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία ανοιχτά της Υεμένης

melati_satu

Άλλο ένα εμπορικό πλοίο δέχτηκε επίθεση πειρατών ανοιχτά των ακτών της Υεμένης καθώς διέσχιζε τα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ.

Πιο συγκεκριμένα, οι πειρατές άνοιξαν πυρ με αντιαρματικό ρουκετοβόλο RPG κατά του τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου Melati Satu (κατασκευής 1997), το οποίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι του Τσενάι στην Ινδία.

Το πλήρωμα του πλοίου εξέπεμψε σήμα κινδύνου και σύντομα στο σημείο κατέφθασε το πολεμικό ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας με το πλοίο Majesty Riyadh, το οποίο συνόδευσε το τάνκερ κατά τη διέλευσή του από τα στενά του Μπαμπ ελ Μαντέμπ.

Το τάνκερ χωρητικότητας 32.100 dwt, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Ίλιτσιβσκ στην Ουκρανία, κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς τον κόλπο του Άντεν και αναμένεται να φτάσει στο Τσενάι στις 5 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την δεύτερη πειρατική επίθεση ανοιχτά της Υεμένης αυτήν τη βδομάδα, μετά το αντίστοιχο περιστατικό στο τάνκερ μεταφοράς LNG Galicia Spirit στις 25 Οκτωβρίου, κατά το οποίο το τάνκερ (κατασκευής 2004) προσεγγίστηκε από μικρότερο σκάφος και δέχτηκε πυρά επίσης από RPG.

“Οι πειρατές δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή”, δήλωσε η ιδιοκτήτρια εταιρία του τάνκερ, Teekay.

To τάνκερ χωρητικότητας 79.166 dwt κατάφερε να διατηρήσει πλήρη πρόωση και καθώς εγκατέλειπε την περιοχή συνοδεύτηκε για προληπτικούς λόγους από πολεμικό πλοίο του Τζιμπουτί.

Διαβάστες επίσης: Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν Ασιάτες ναυτικούς μετά από 5 χρόνια

Διαβάστε ακόμα