Πυρκαγιά σε πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων στην Αμβέρσα

silver_sky_fire

Το πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων Silver Sky έπιασε φωτιά σε μια αποβάθρα στην Αμβέρσα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 20/10, δημιουργώντας ένα σύννεφο καπνού που ήταν ορατό για μίλια.

Η πυρκαγιά στο κατασκευής 1988 πλοίο εκτιμάται ότι ξεκίνησε από ένα από τα μεταχειρισμένα πλοία που κουβαλούσε με προορισμό την εξαγωγή τους στην Αφρική.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ομάδες πυρόσβεσης δεν ήταν σε θέση να εισέλθουν πλοίο σκάφος για αρκετές ώρες και αντί αυτού χρησιμοποίησαν πίδακες νερού από την προβλήτα και από τα τρία ρυμουλκά για να ψύξουν το κύτος του Silver Sky.

24 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν από το Silver Sky και τους παραχωρήθηκαν καταλύματα στην ακτή.

Το πλοίο έβγαζε ακόμα καπνούς και τα ρυμουλκά συνέχιζαν την προσπάθεια ψύξης του με πίδακες νερού μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η έκταση των ζημιών δεν μπορούσε να εκτιμηθεί, καθώς ήταν αδύνατο λόγω της έντασης της πυρκαγιάς στις αρχές να εισέλθουν στο πλοίο.

Σημειώνεται ότι το Μάρτιο, οι αρχές στην Αμβέρσα είχαν θέσει υπό κράτηση το Silver Sky για χρονικό διάστημα πέντε ημερών για ελλείψεις που σχετίζονται με την πυρασφάλεια, πέρα από τις ανησυχίες που υπήρξαν σχετικά με την κατάσταση της κύριας μηχανής της, των ηλεκτρικών συστημάτων και του εξοπλισμού πλοήγησης.

silver_sky_file

Διαβάστε ακόμα