Πυρκαγιά σε tanker της Pemex στον Κόλπο του Μεξικού (photos)

pemex_tanker

Φωτιά ξέσπασε σε τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου της Μεξικανικής κρατικής επιχείρησης Pemex στον Κόλπο του Μεξικού το Σάββατο, αναγκάζοντας το πλήρωμα να εγκαταλείψει το πλοίο. Πρόκειται για το τελευταίο σε μια σειρά ατυχημάτων που έχουν πλήξει την επιχείρηση.

Η φωτιά στο τάνκερ Burgos ξέσπασε στα ανοιχτά του Boca del Rio στην πολιτεία της Veracruz και όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές, δήλωσε η εταιρία στο twitter. Το Μεξικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι στο πλοίο επέβαιναν 31 μέλη πληρώματος που επέστρεψαν στο λιμάνι με ασφάλεια.

Οι φωτογραφίες της Pemex στο twitter έδειχναν το πλοίο να βγάζει καπνούς καθώς δεύτερο πλοίο έσβηνε τη φωτιά.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου η Pemex ανακοίνωσε ότι οι ομάδες πυρόσβεσης προσπαθούσαν ακόμα να σβήσουν τη φωτιά.

Το τάνκερ κουβαλούσε 80.000 βαρέλια ντίζελ και 70.000 βαρέλια βενζίνης, σύμφωνα με το Μεξικανικό Υπουργείο Επικοινωνιών και Μεταφορών.

Η φωτιά έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά ατυχιών στην Pemex, η οποία παλεύει να ανταπεξέλθει με μεγάλες απώλειες, αυξανόμενο εγχώριο ανταγωνισμό, σημαντικές περικοπές και χαμηλότερα έσοδα λόγω των υφιστάμενων τιμών πετρελαίου.

Τον Απρίλιο, περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη σε πετροχημικό εργοστάσιο στην νοτιοανατολική Veracruz, το οποίο λειτουργούσε από κοινού η Pemex μαζί με άλλη εταιρία.

Το 2013, τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Πόλη του Μεξικού και το 2012 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά σε μονάδα φυσικού αερίου της Pemex στο βόρειο Μεξικό.

Το 2015, μια φωτιά σε πλατφόρμα της Pemex στον κόλπο του Campeche επηρέασε την παραγωγή πετρελαίου και κόστισε στην εταιρία 780 εκ. δολ.

Το Marine Traffic έδειξε ότι το τάνκερ 11 ετών βρισκόταν καθ’ οδόν προς το λιμάνι της Veracruz από το Coatzacoalcos στο νότειο τμήμα της πολιτείας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς:

Διαβάστε ακόμα