Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο containership της Maersk

maersk_patras
Το μηχανοστάσιο του containership Maersk Patras έπιασε φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Νοεμβρίου, ενώ το πλοίο ήταν στα ανοικτά των ακτών της Λας Πάλμας, καθ ‘οδόν προς το Κόνακρι, η δανική ναυτιλιακή εταιρεία Maersk Line επιβεβαίωσε.

“Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από το πλήρωμα του πλοίου και η εκπομπή θερμότητας από το χώρο της πυρκαγιάς έχει παύσει”, δήλωσε η Maersk Line.

Ωστόσο, λόγω του σημείου της πυρκαγιάς, το κατασκευής 1998 πλοίο άλλαξε πορεία προς το Λας Πάλμας, στην Γκραν Κανάρια της Ισπανίας.

“Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το σημείο της πυρκαγιάς και κατά την άφιξή του στο Λας Πάλμας θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί η έκταση της ζημιάς και κάθε επίπτωση στην αξιοπλοΐα του πλοίου”, η Maersk πρόσθεσε.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε καμία αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον.

Η ναυτιλιακή εταιρεία δήλωσε τέλος ότι εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το φορτίο επί του νηολογημένου στη Σιγκαπούρη και χωρητικότητας 2900 TEU Maersk Patras.

Διαβάστε ακόμα