Πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου βυθίζεται μαζί με τους εργάτες (video)

Στις αρχές του 2013, μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου βυθίστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της στον Περσικό Κόλπο.

Η αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων πλατφόρμα άνηκε στην Ιρανική Oil Pars Oil and Gas Company και βυθίστηκε πριν προλάβουν οι εργαζόμενοι να ξεφύγουν από την καταστροφή με ασφάλεια.

Το τρομακτικό βίντεο που ακολουθεί δείχνει τους πανικόβλητους πετρελαϊκούς εργάτες να προσπαθούν να ξεφύγουν από τη βυθιζόμενη εξέδρα πετρελαίου, η οποία εξαφανίζεται κάτω από το νερό μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Αν και, δυστυχώς, κανείς δεν ήταν σε θέση να αποβιβαστεί πριν από τη βύθιση της εξέδρας άντλησης πετρελαίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά.

Η εξέδρα άντλησης πετρελαίου κατασκευάστηκε μέσα σε 30 μήνες από τη SADRA, μια θυγατρική της βιομηχανικής πτέρυγας των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Το περιστατικό συνέβη καθώς η βάρους 1.850 τόνων εξέδρα που αναπτύχθηκε για τη South Pars Phase 13 βυθίστηκε σε βάθος 80 μέτρων.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Παρακολουθήστε το βίντεο της βύθισης:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=dE-s47bDNAc

Διαβάστε ακόμα