Πλήρωμα ρυμουλκού απήχθη στην Μαλαισία, αυξάνεται ο φόβος στην περιοχή

sabah_kidnap
Ένοπλοι απήγαγαν τρεις Ινδονήσιους (μέλη πληρώματος ρυμουλκού) στην Sabah της Μαλαισίας, δήλωσαν οι αρχές την Κυριακή. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μια σειρά απαγωγών που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή από Ισλαμιστές τρομοκράτες.

Δεν ήταν απ’ την αρχή ξεκάθαρο αν οι άνδρες απήχθησαν από το Abu Sayyaf, οργάνωση που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος και είναι υπέυθυνση για τους πρόσφατους αποκεφαλισμούς Δυτικών ομήρων και τους εκβιασμούς για λύτρα εκατομυρίων δολλαρίων.

Το ρυμουλκό πληρώματος 7 ατόμων βρισκόταν στην ανατολική ακτή της Sabah προς τη Νήσο Βόρνεο, περίπου 3,6 ναυτικά μίλια από την κοντινή παραλία Kampung Sinakut, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Abdul Rashid Harun, όταν δέχτηκε επίθεση αργά το Σάββατο από ένοπλους που επέβαιναν σε λευκό σκάφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες της αστυνομίες, οι τρεις απηχθέντες είναι ο 34χρονος Lorens Koten, ο 40χρονος Teo Dores Kopong κι ένας 46χρονος γνωστός προς το παρόν ως Emanuel.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε επίσης ότι είναι πιθανόν να βρίσκονται στις νότιες Φιλιππίνες, αλλά δεν επεκτάθηκε επ’ αυτού. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

“Τα θύματα που απελευθερώθηκαν είπαν ότι όσο οι απαγωγείς βρίσκονταν στο ρυμουλκό (σχεδόν 30 λεπτά) δεν υπήρξαν περιστατικά βίας”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου στην Lahad Datu.

Οι 5 απαγωγείς ήταν οπλισμένοι με αυτόματα όπλα κι είχαν επίσης εκτοξευτή χειροβομβίδας, πρόσθεσε η αστυνομία.

Στην Τζακάρτα το Ινδονησιακό Υπουργείο Εξωτερικού δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα καμία πληροφορία για την απαγωγή.

Η τρομοκρατική οργάνωση Abu Sayyaf έχει αποκεφαλίσει πρόσφατα 2 Καναδούς πολίτες μετά την λήξη της προθεσμίας που είχαν δώσει για την καταβολή λύτρων. Αυτήν τη στιγμή κρατούν όμηρους από την Ιαπωνία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία.

Διαβάστε ακόμα