Βίντεο: Πλοίο μεταφοράς κοντέινερ της COSCO χρησιμοποίησε ένα νέο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας από τη στεριά για πρώτη φορά

Το πρώτο πλοίο που χρησιμοποίησε το νέο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της βόρειας προβλήτας που ενεργοποιήθηκε στο λιμάνι του Prince Rupert ήταν το μεταφορικής ικανότητας 10.000 TEU της COSCO, CSCL Summer.

Το λιμάνι του Prince Rupert έχει επιτύχει ένα σημαντικό ορόσημο στα πλαίσια των μέτρων της μείωσης των εκπομπών με διευρυμένη χωρητικότητα ισχύος στην ξηρά στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Fairview του DP World Prince Rupert.

Η Νέα ηλεκτρική υποδομή εγκαταστάθηκε στην βόρεια προβλήτα του τερματικού σταθμού και έγιναν αναβαθμίσεις στη νότια μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ της Prince Rupert Port Authority (PRPA), της DP World και της BC Hydro.

Η πλήρης λειτουργία του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας στην ξηρά επιτρέπει πλέον στα πλοία και στις δύο θέσεις ελλιμενισμού να σταματούν τις ηλεκτρογεννήτριές τους και να βασίζονται σε ειδικά εξοπλισμένες συνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας στην αποβάθρα κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση του φορτίου τους.

Η δυνατότητα σύνδεσης μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην ενέργεια της στεριάς ενώ βρίσκεστε στην προβλήτα, προβλέπεται να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά σχεδόν 30.000 τόνους ετησίως και άλλες εκπομπές αερίων που σχετίζονται με τα καυσαέρια των πλοίων, όπως οξείδια του αζώτου και σωματίδια.

«Η χωρητικότητα ηλεκτρικής ενέργειας στην ξηρά είναι ένα κρίσιμο συστατικό της στρατηγικής μείωσης του άνθρακα του λιμένα του Prince Rupert και ευθυγραμμίζεται με τις παγκόσμιες προσπάθειες για τη μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε ανανεώσιμες, καθαρές πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Shaun Stevenson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Prince Rupert Port Authority.

«Η προσφορά αυτής της υποδομής στο λιμάνι μας δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς του φορτίου τους και τα οφέλη που θα έχει στη μείωση του συνολικού τους αποτυπώματος άνθρακα».

«Η ισχύς από την ξηρά καταδεικνύει τη δέσμευση της DP World για μια βιώσιμη λειτουργία καθώς μειώνουμε τις εκπομπές CO2 παγκοσμίως κατά σχεδόν 700.000 τόνους τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Maksim Mihic, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής, DP World (Canada) Inc.

Το έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ξηρά αποτελεί βασικό μέρος του Σχεδίου Μείωσης άνθρακα του PRPA, το οποίο στοχεύει στη μείωση της έντασης των αερίων θερμοκηπίου του λιμανιού κατά 30 τοις εκατό από τα επίπεδα του 2018 έως το έτος 2030 και την επίτευξη των καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Οι εκπομπές άνθρακα από θαλάσσιες πηγές αποτελούν βασικό επίκεντρο του σχεδίου και η τοπική ενέργεια από την ξηρά συμπληρώνει άλλες διεθνείς προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και τη μείωση των εκπομπών, όπως οι κανονισμοί για τα καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο και η ανάπτυξη νέων καυσίμων και τεχνολογικών αλλαγών στα ποντοπόρα πλοία.

Διαβάστε ακόμα