Πλοίο της Harbor Cruises συγκρούεται με τρία σκάφη στη Βοστώνη

boston-harbor-cruises

Η Αμερικάνικη Ακτοφυλακή ερευνά περιστατικό στη Βοστώνη, στο οποίο εμπλέκονται τέσσερα επιβατικά πλοία. Το Σάββατο, το πλοίο Regency της Boston Harbor Cruises έχασε τον έλεγχο της μηχανής και δεν κατάφερε να μειώσει ταχύτητα καθώς πλησίαζε το λιμάνι, με αποτέλεσμα να χτυπήσει 3 άλλα πλοία της ίδιας εταιρίας – ένα θαλάσσιο ταξί, ένα μικρότερο κρουαζιερόπλοιο και το επιβατικό ταχύπλοο Codzilla.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία ζήτησε συγνώμη από τους επιβάτες και δήλωσε ότι “ένας ενεργοποιητής ελέγχου αέρος σε μια απ’ τις 4 μηχανές του πλοίου υπέστη βλάβη. Η βλάβη αυτή εμπόδισε τον καπετάνιο να προχωρήσει σε πρόσθια πρόωση στον εξωλέμβιο κινητήρα της δεξιάς πλευράς του πλοίου κατά την προσέγγιση της προβλήτας Long”.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή θαλάσσια μόλυνση, αλλά το Codzilla και το Regency θα χρειαστούν επισκευές, ενώ η Ακτοφυλακή συνεχίζει την έρευνα του περιστατικού.

Η Boston Harbor Cruises χειριζόταν επίσης το πλοίο που προσάραξε στη Νήσο του George στη Βοστώνη στις 28 Μαϊου 2016. Κατά το περιστατικό αυτό, το πλοίο Majesty εξόκειλε κατά τη διάρκεια γαμήλιας κρουαζιέρας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι 152 επιβάτες και το πλήρωμα μεταφέρθηκαν στο πλοίο Asteria της ίδιας εταιρίας. Το Majesty δεν υπέστη ζημιές και δεν υπήρξαν αναφορές για θαλάσσια μόλυνση.

Διαβάστε ακόμα