Πολύνεκρο δυστύχημα από βύθιση φέρυ στην Μιανμάρ

mianmar_ferry_sunk
Τουλάχιστον 32 άτομα σκοτώθηκαν το Σάββατο μετά την ανατροπή και την βύθιση ενός φέρυ σε ένα ποτάμι στη βορειοδυτική Μιανμάρ.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας περίπου 150 άτομα είχαν διασωθεί από τον ποταμό Chindwin στην περιοχή Sagaing, ενώ είχαν ανασυρθεί 32 πτώματα, με τον αριθμό των αγνοούμενων να ξεπερνά τους 60 ενώ η επιχείρηση διάσωσης, συνεχίζεται.

Ο Kyaw Htay Lwin, ένας βουλευτής του περιφερειακού κοινοβούλιου της Sagaing, ανέφερε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, προσεγγίζοντας ακόμα και τους 100.

“Άκουσα από μάρτυρες ότι το πλοίο ήταν γεμάτο με τουλάχιστον 300 επιβάτες, παρότι η επίσημη χωρητικότητα του είναι της τάξης των 120”, είπε.

Περίπου 30 εκπαιδευτικοί φέρεται να βρίσκονταν μεταξύ των επιβατών, μαζί με δεκάδες φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Monywa και εργαζομένων κατευθυνόμενων στο σπίτι τους.

Το πλοίο ταξίδευε από το Homalin στο Monywa όταν βυθίστηκε περίπου στις 5 π.μ. το Σάββατο (τοπική ώρα) κοντά στο Kani, περίπου 85 μίλια (137 χιλιόμετρα) βορειοδυτικά της πρώην βασιλικής πρωτεύουσας της Μιανμάρ, Mandalay.

Τα ναυτικά ατυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο στη Μιανμάρ, όπου πολλοί άνθρωποι επιβιβάζονται σε πολυπληθή φέρυ που βρίσκονται συχνά σε κακή κατάσταση για μεταφορές.

Σημειώνεται ότι εξήντα τέσσερις άνθρωποι πνίγηκαν στα ανοικτά του δυτικού κράτους της Rakhine όταν ένα υπερφορτωμένο πλοίο βυθίστηκε υπό κακές καιρικές συνθήκες τον Μάρτιο του 2015.

Διαβάστε ακόμα