Πολύνεκρο εργατικό ατύχημα κατά τη διάλυση πλοίου στο Πακιστάν (video+photos)

dead_gadani_dialisi_ploion
Είκοσι ένας εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε μια σειρά από εκρήξεις, πάνω σε ένα πετρελαιοφόρο το οποίο αποσυναρμολογούσαν στο διαλυτήριο πλοίων GADANI στο Πακιστάν, ένα από τα πολλά σημεία που η ΜΚΟ Shipbreaking Platform έχει καταγγείλει ότι καταφεύγουν οι εφοπλιστές για να αποσύρουν τα πλοία τους, χωρίς να νοιάζονται για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Από τους 60 εργαζόμενους που τραυματίστηκαν στο ατύχημα που συνέβη χθες, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο στο Καράτσι, ανέφερε εκπρόσωπος της ΜΚΟ, προσθέτοντας ότι αρκετοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στο εσωτερικό του Floating Production Tanker με την ονομασία ACES (προηγούμενο όνομα – Federal I).

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι ήταν μέσα στο χωρητικότητας 88,122 gross ton πλοίο κατά τη στιγμή της έκρηξης. Η φωτιά στο σημείο ήταν μέχρι χθες ακόμα σε εξέλιξη.

Το πλοίο πωλήθηκε στην εταιρεία διάλυσης από την ινδονησιακή εταιρεία SINAR Mentari PRIMA PT τον Αύγουστο και προσθαλασσώθηκε στις 15 Οκτωβρίου.

“Είμαστε σε επαφή με τα μέλη των οργανώσεων μας που βρίσκονται στην στεριά. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν ακριβείς πληροφορίες και δεδομένα σχετικά με το ατύχημα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Shipbreaking Platform.

Σύμφωνα με κάποιες ειδησεογραφικές πηγές οι εκρήξεις πιθανότατα οφείλονται στα έργα συγκόλλησης που πραγματοποιούνταν πάνω στο πλοίο.

Οι εργαζόμενοι στη διάλυση πλοίων ανακοίνωσαν μια τριήμερη απεργία, ενώ περίπου 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν χθες το πρωί.

Παρακολουθήστε το video της σελίδας “In The Now” σχετικά με τις άθλιες συνθήκες στη βιομηχανία ανακύκλωσης πλοίων στη Νότια Ασία:

https://www.youtube.com/watch?v=DCaGV_Cit6Y

Διαβάστε ακόμα