Πραγματοποιήθηκε το πρώτο LNG bunkering από τερματικό στη Φινλανδία

pori_lng

Η Skangas, θυγατρική της Gasum, πραγματοποίησε τον πρώτο εφοδιασμό πλοίου κατευθείαν από τερματικό LNG στο Pori της Φινλανδίας.

Το product tanker Ternsund εφοδιάστηκε επιτυχώς με LNG γρήγορα και με ασφάλεια, ανακοίνωσε η εταιρία.

Ο τερματικός LNG της Skangas στην Φινλανδία είναι στρατηγικά τοποθετημένος για bunkering πλοίων και σχεδιασμένος εξ αρχής για πολλαπλές χρήσεις. Παρέχει LNG μέσω αγωγού σύνδεσης αερίου και προσφέρει επίσης φορτώσεις φορτηγών και bunkering από τερματικό σε πλοίο.

Πρόκειται για το μόνο σημείο στον Βοθνιακό κόλπο όπου τα πλοία μπορούν να εφοδιαστούν κατευθείαν από τερματικό.

Η εισαγωγή bunkering στον τερματικό του Pori σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τον θαλάσσιο εφοδιασμό καυσίμων στην Φινλανδία, αναφέρει η Skangas. Επιπλέον, το bunkering από φορτηγό σε πλοίο αυξάνεται σ’ όλη την χώρα, κάτι το οποίο θα βοηθήσει περαιτέρω τους πλοιοκτήτες να πετύχουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους.

Το Ternsund είναι το πρώτο από τα τέσσερα νέα πλοία που κινούνται με LNG και αγοράστηκαν από την ναυτιλιακή Terntank, ενώ τα χειρίζεται η Φινλανδική εταιρία North European Oil Trade (NEOT).

“Ο τερματικός της Skangas στο Pori άνοιξε επίσημα πριν από 3 εβδομάδες. Πρόκειται για ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της Φινλανδικής αγοράς. Τώρα σημειώνουμε άλλη μια πρωτιά με το πρώτο bunkering κατευθείαν από τερματικό”, δήλωσε ο Τορ Μόρτεν Όσμουνδσεν, CEO της Skangas, και συνέχισε λέγοντας: “Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια υπηρεσία bunkering κατευθείαν από τερματικό σε πελάτες όπως η ΝΕΟΤ”.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε πλέον τη δυνατότητα να εφοδιαζόμαστε με LNG στη Φινλανδία δίπλα σε έναν από τους τερματικούς μας”, δήλωσε ο Σάτου Ματτίλα, διευθυντής ναυλώσεων στην ΝΕΟΤ. “Το Ternsund θα πλεύσει κατά μήκος τόσο των Φινλανδικών όσο και των Νορβηγικων ακτών, όπως και στην περιοχή του Γκέτεμπορκ. Το ότι ο πάροχος LNG μπορεί να μας παρέχει bunkering σε διάφορες τοποθεσίες όπου δραστηριοποιούμαστε αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς εξυπηρετεί τα δρομολόγια των πλοίων μας Ternsund και Tern Sea”.

Διαβάστε επίσης: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο bunkering LNG μεταξύ πλοίων

Διαβάστε ακόμα