Πρόσφυγες πλήρωσαν για να επιβιβαστούν σε πλοίο μεταφοράς ζώων

refugees_livestock

Δύο Σύροι πρόσφυγες που πλήρωσαν το πλήρωμα ενός πλοίου μεταφοράς ζώντων ζώων για να τους μεταφέρει στην Ισπανία κατέληξαν να καλέσουν την Ιταλική Ακτοφυλακή για βοήθεια.

Σύμφωνα με το Daily Mail, οι δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 30 ετών κατέβαλαν 5.000$ σε μέλος του πληρώματος, αλλά στη συνέχεια κλειδώθηκαν σε χώρο του πλοίου από τον καπετάνιο για τρεις μέρες με σκοπό να τους γυρίσει πίσω.

Το πλοίο μετέφερε αγελάδες από την Λίβανο κι ο καπετάνιος εντόπισε τους πρόσφυγες και αρνήθηκε να τους επιτρέψει να περάσουν παράνομα στην ΕΕ.

Ο καπετάνιος δεν ειδοποίησε τις Ευρωπαϊκές αρχές και οι δύο άνδρες, οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους πράγματα παρά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο που είχαν κρυψει, επικοινώνησαν με τις Ιταλικές αρχές.

Έπειτα η Ιταλική ακτοφυλακή σταμάτησε το πλοίο κοντά στην Σικελία και οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν.

Το μέλος του πληρώματος που δέχτηκε τα χρήματα των δύο ανδρών βρίσκεται υπό κράτηση και αντιμετωπίζει κατηγορίες για την παροχή βοήθειας σε παράνομη μετανάστευση.

Οι δύο άνδρες ήθελαν να μπουν στην ΕΕ κι έπειτα να συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την Σκανδιναβία όπου βρίσκονται μέλη των οικογενειών τους.

Διαβάστε ακόμα