Πρόσκρουση επιβατηγού πλοίου στο λιμάνι της Σκιάθου

Περιστατικό ελαφριάς πρόσκρουσης σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΣΥΜΗ” Ν. Ρόδου 45 στον προβλήτα του λιμένα Σκιάθου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, επέβαιναν τριάντα (30) μέλη πληρώματος και εξήντα έξι (66) επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς και δεκατέσσερα (14) Ι.Χ. και ένα (01) Δ/Κ.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε στην αριστερή πλευρά της πρύμνης και σε απόσταση 0,5m πάνω από την ίσαλο γραμμή, εσωκοίλωμα στο οποίο εμπεριέχεται ρηγμάτωση μήκους 90mm και μέγιστου ανοίγματος περίπου15mm, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΣΥΜΗ” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα