Σύγκρουση εμπορικού πλοίου με φορτηγίδα σε καταιγίδα στην Αγγλία (photos)

sagasky1

Οι Βρετανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διέσωσαν 11 άτομα από το πλοίο γενικού φορτίου Saga Sky την Κυριακή, μετά από την σύγκρουσή του με φορτηγίδα στα ανοιχτά του Ντόβερ.

Το πλοίο εμφάνισε μηχανολογική βλάβη πριν συγκρουστεί με την φορτηγίδα στο Varne Bank, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ρήγμα στο κύτος του Saga Sky και άρχισε να μπάζει νερά.

Την ώρα του περιστατικού, η καταιγίδα Άνγκους σάρωνε τις νότιες ακτές της Αγγλίας. Το καταχωρημένο στο Χονγκ Κονγκ Saga Sky (μήκους 200 μέτρων) βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε ασφαλές αγκυροβόλιο στο Ντάντζνες, ενώ 12 από τα 23 μέλη του πληρώματος παρέμειναν στο πλοίο για να βοηθήσουν στη μεταφορά του σε ασφαλή τοποθεσία.

«Οι καιρικές συνθήκες το πρωί ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό», δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της Ακτοφυλακής Στηβ Κάρσον, προσθέτοντας ότι δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης βοήθησαν στην απομάκρυνση των μελών του πληρώματος.

Το λιμάνι του Ντόβερ ανέστειλε προσωρινά την κίνηση των φέρι λόγω των θυελλωδών ανέμων, οι οποίοι σύμφωνα με το Met Office (εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας) έφτασαν μέχρι και τα 80 μίλια την ώρα σε ανοιχτές παράκτιες τοποθεσίες.

Στο Saga Sky έχουν φτάσει επιθεωρητές, συμπεριλαμβανομένου ενός από την Υπηρεσία Θαλάσσιας Ασφάλειας και Ακτοφυλακής (MCA), ώστε να εκτιμήσουν τη ζημιά στο πλοίο.

O επιθεωρητής της MCA, όπως και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης για θέματα θαλάσσιας διάσωσης, συνεργάζονται με την Βρετανική Ακτοφυλακή και το πλήρωμα του πλοίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για μόλυνση, αν και η περιοχή συνεχίζει να ερευνάται από πλοία και αεροσκάφη της MCA.

sagask5 sagask4 sagasky2 sagasky3

Διαβάστε ακόμα