Σκάφος της Τουρκικής Aκτοφυλακής συγκρούεται με bulker στον Βόσπορο

bosporos

Τρία μέλη της Τουρκικής Ακτοφυλακής έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη όταν το σκάφος τους συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου στα στενά του Βοσπόρου, αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλλουν την κίνηση στο σημείο.

Το σκάφος τους ανατράπηκε μετά τη σύγκρουση με το Tolunay, bulker υπό σημαία της Νήσου Crook, το οποίο έπλεε προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Τέσσερα μέλη της Ακτοφυλακής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Η σύγκρουση πραγματοποιήθηκε στις 8:40 πμ (0540 GMT) στο νότιο άκρο του πορθμού, ενώ η κίνηση ανεστάλη μέχρι τις 2:30 μμ οπότε και συνεχίστηκε.

Την Τρίτη, το φορτηγό πλοίο Volodimyr Sharkov υπέστη βλάβη στο σύστημα πηδαλιούχησης στα στενά του Βοσπόρου. Το πλοίο εισερχόταν στον πορθμό από τη Θάλασσα του Μαρματά όντας καθοδόν προς το λιμάνι του Κέρσον στην Ουκρανία, όταν οι αντλίες του πηδαλίου μπλόκαραν και χάθηκε ο έλεγχος της πηδαλιούχησης. Δεν υπήρξαν τραυματίες ή μόλυνση, και η κίνηση συνεχίστηκε κανονικά.

Επίσης την Τρίτη, το bulker Ephesus III συγκρούστηκε με το αγκυροβολημένο bulker Alexandros Theo στο εξωτερικό αγκυροβόλιο της Κωνσταντινούπολης. Το ατύχημα συνέβη αφού το Ephesus III είχε περάσει τον πορθμό με νότια κατεύθυνση. Το πλοίο ελίχθηκε ώστε να εξέλθει από το σύστημα διαχωρισμού θαλάσσιας κυκλοφορίας αλλά λόγω τεχνικού προβλήματος συγκρούστηκε με το αγκυροβολημένο bulker. Η σύγκρουση πραγματοποιήθηκε σε χαμηλή ταχύτητα και αμφότερα πλοία υπέστησαν μικρές ζημιές.

Διαβάστε ακόμα