Στιβαζονται τάνκερ στην Νέα Υόρκη που δεν μπορούν να ξεφορτώσουν πετρέλαιο

Tanker_ and_ small_ boatΤουλάχιστον δύο τάνκερ με φορτίο υλικών για παραγωγή βενζίνης έχουν αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του λιμανιού της Νέα Υόρκης εδώ και σχεδόν μια βδομάδα, αδυνατώντας να ξεφορτώσουν το φορτίο τους καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι αποθήκευσης καυσίμων, σύμφωνα με επιχειρηματίες.

Αρκετά ακόμα τάνκερ με φορτίο βενζίνης έχουν στραφεί από την περιοχή της Νέας Υόρκης προς την Φλόριδα και τις νότιες ακτές των ΗΠΑ κατά τις τελευταίες μέρες, μια ασυνήθιστη κίνηση που υπογραμμίζει την υπερπροσφορά που υπάρχει στα επιχειρηματικά κέντρα όσον αφορά την Αμερικάνικη βενζίνη.

Η αύξηση της ζήτησης για καύσιμα κίνησης εν μέσω καλοκαιριού ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω στην κερδοφορία των διυλιστηρίων, κι επομένως πάνω στην ζήτηση για αργό πετρέλαιο κατά τους επόμενους μήνες.

Τα περιθώρια κέρδους για την Αμερικάνικη βενζίνα έπεσαν την προηγούμενη βδομάδα στην χαμηλότερη τιμής τους από τον Φεβρουάριο, περίπου στα 13,61 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από μια ασυνήθιστη για την εποχή αύξηση στις τιμές των αποθεμάτων.

Οι αυξήσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα αυξημένης παραγωγής στα Αμερικάνικα διυλιστήρια και αύξησης των εισαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικάνικου Υπουργείου Ενέργειας. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία δείχνουν χαμηλότερη κατανάλωση απ’ ό,τι φαινόταν αρχικά.
Το 74,000 τόνων τάνκερ Emerald Shiner που κουβαλούσε αλκυλικό φορτίο από την δυτική ακτή της Ινδίας, έχει αγκυροβολήσει στα ανοιχτά της Νέας Υόρκης από τις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με ναυτιλιακά στοιχεία του Reuters και επιχειρηματίες.

Το 37,000 τόνων τάνκερ Energy Progress, με φορτίο αναμορφωμένου πετρελαίου από την Τουρκία, περιμένει αντίστοιχα έξω από την Νέα Υόρκη από τις 28 Ιουνίου.

Επιπλέον, τουλάχιστον τρία φορτία βενζίνης από την Ευρώπη, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε εξαγωγές προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, έχουν οδηγηθεί από το λιμάνι της Νέας Υόρκης προς την Φλόριδα και τις νότιες ακτές, σύμφωνα με ναυτιλιακά στοιχεία.
Ανάμεσα σε αυτά τα τάνκερ, είναι τα Energy Patriot, Seasalvia, και Ance.

“Οι δεξαμενές είναι γεμάτες μέχρι την κορυφή στο λιμάνι της Νέας Υόρκης”, δήλωσε επιχειρηματίας.

Οι μετοχές της βενζίνης αυξάνονται σταθερά σ’ όλο τον κόσμο κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς τα διυλιστήρια δουλεύανε ακατάπαυστα αναμένοντας αυξημένη ζήτηση αυτό το καλοκαίρι, ειδικά στις ΗΠΑ και την Ασία.

Με τα κέρδη από την παραγωγή βενζίνης να μειώνονται όμως, τα διυλιστήρια στρέφονται όλο και περισσότερο προς το ντίζελ και τα καύσιμα αεροπλάνων.

Διαβάστε ακόμα