Τάνκερ έπεσε πάνω σε τρία ιστιοφόρα στο Πόρτσμουθ

tanker_chem_venus
Η αμερικάνικη ακτοφυλακή προσπαθεί να διερευνήσει τι έφταιξε κι ένα μήκους 136 μέτρων τάνκερ έπεσε πάνω σε τρία αγκυροβολημένα ιστιοφόρα κοντά στις εκβολές του ποταμού Πισκατάκουα, στα σύνορα Maine-New Hampshire, κοντά στο Πόρτσμουθ.

Ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής δήλωσε ότι τα εκείνη τη στιγμή άδεια ιστιοπλοϊκά υπέστησαν ζημιές, όταν χτυπήθηκαν από το δεξαμενόπλοιο γύρω στις 15:52 την Τετάρτη. Το κατάρτι ενός ιστιοφόρου έσπασε, αλλά κανένα δεν βούλιαξε.

Ο Υπολοχαγό David Bourbeau ανέφερε ότι πιστεύουν πως το τάνκερ Chem Venus προσάραξε σε μια προεξοχή κοντά στο Goat Island στο Portsmouth Harbor, έχασε τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης και έπεσε πάνω στα ιστιοπλοϊκά.

Ο Bourbeau πρόσθεσε ότι η σύγκρουση προφανώς δεν προκάλεσε τραυματισμούς, αλλά ούτε και ρύπανση του ποταμού, παρόλο που το πλοίο μετέφερε μαγειρικό λάδι, άγνωστης ποσότητας.

Δύο μήκους 14 μέτρων σωσίβιες λέμβοι της ακτοφυλακής ξεκίνησαν από το Πόρτσμουθ για τη διερεύνηση της σύγκρουσης και να επικοινωνήσουν με τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες σκαφών. Ανέφερε ότι τα ιστιοφόρα ήταν αγκυροβολημένα στο Yacht Club του New Castle, στο New Hampshire, στη νότια όχθη του ποταμού.

“Πλοία από όλο τον κόσμο περνάνε μπροστά (από το Yacht Club), μπλεκόμενα μαζί με τα αλιευτικά σκάφη τοπικού αστακού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και εκατοντάδες σκάφη αναψυχής στις διακοπές και τα Σαββατοκύριακα” το Yacht Club λέει στην ιστοσελίδα του.

Το Chem Venus έχει χωρητικότητα 11.625gt, πλέει υπό παναμαϊκή σημαία και κατασκευάστηκε το 2004. Διέσχιζε τον ποταμό προς το Portsmouth Harbor, όταν συνέβη η σύγκρουση.

Σύμφωνα με έναν μάρτυρα το τάνκερ συνοδευόταν από δύο ρυμουλκά, καθώς πλησίαζε το Henderson Point, όπου υπάρχει μια απότομη στροφή στον ποταμό. “Δεν ήταν τόσο τρομακτικό όσο ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις το δεξαμενόπλοιο να βγαίνει εκτός της στροφής του στο Henderson Point”, δήλωσε.

Διαβάστε ακόμα