Ελληνόκτητο τάνκερ τυλίγεται στις φλόγες στο κανάλι του Χιούστον (video)

tanker_houston

Η φωτιά που ξέσπασε σε τάνκερ, το οποίο σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές ανήκει σε ελληνική εταιρεία, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Σεπτεμβρίου έκλεισε προσωρινά το κανάλι πλοίων του Χιούστον.

Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, καπετάνιος που βρισκόταν στο 250 μέτρων τάνκερ Aframax River την ειδοποίησε, γύρω στα μεσάνυχτα, ότι το πλοίο είχε πιάσει φωτιά κοντά στην Intercontinental Terminals Company.

Η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από τρύπα σε δεξαμενή καυσίμων. Το τάνκερ κατασκευής 2002 φέρεται σύμφωνα με κάποια ναυτιλιακά site να ανήκει στην εταιρεία Aframax River Marine Co που έχει την έδρα της στην Αθήνα.

Το κανάλι του Χιούστον έκλεισε στις 12:08 πμ και η Ακτοφυλακή έστησε ζώνη ασφαλείας από τις εγκαταστάσεις Cargil μέχρι τις αποβάθρες Cemex. Το κανάλι παρέμεινε κλειστό για 1 μίλι νοτιοδυτικά της ιστορικής τοποθεσίας του Battleship Texas State καθώς ειδικές ομάδες προσπαθούσαν να περιορίσουν την διαρροή καύσιμου πετρελαίου από το πλοίο.

Η φωτιά έχει σβήσει και όλα τα μέλη του πληρώματος του τάνκερ είναι ασφαλή, ενώ πυροσβεστικά σκάφη και μέλη της Ακτοφυλακής παραμένουν ακόμα στο σημείο για να συνεχίσουν την έρευνα.

Η κίνηση των πλοίων στο κανάλι αποκαταστάθηκε 15 ώρες μετά το περιστατικό, στις 3:30 μμ την Τρίτη. Η Ακτοφυλακή δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων που διέρρευσαν έχει καεί, προκαλώντας την ελάχιστη δυνατή περιβαλλοντική καταστροφή.

Σύμφωνα με το MarineTraffic, το πλοίο με σημαία του Παναμά βρισκόταν στο Χιούστον από την Κυριακή και ήταν καθοδόν προς το νότιο Μεξικό χωρίς να μεταφέρει κάποιο φορτίο τη στιγμή του περιστατικού.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=93qVPKPznag

Διαβάστε ακόμα