Τάνκερ της BP καταφέρνει τελικά να ξεφορτώσει στο Κουρασάο

cabinda_bp

Μετά από παραμονή 100 ημερών ανοιχτά των ακτών της Βενεζουέλας λόγω εκκρεμών ζητημάτων πληρωμής, το τάνκερ κατασκευής 2013 Sonangol Cabinda κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει το άδειασμα του φορτίου του την Δευτέρα στον τερματικό σταθμό Bullen Bay του Κουρασάο, σύμφωνα με το Reuters.

Το πλοίο 157.748 dwt έφτασε στο Κουρασάο τον Ιούλιο, όμως δεν πήρε άδεια να αδειάσει το φορτίο του στον τερματικό σταθμό που διαχειρίζεται η κρατική επιχείρηση Petróleos de Venezuela, S.A. (PDVSA) λόγω καθυστερήσεων στην πληρωμή από την PDVSA προς την εταιρία πετρελαίου BP Plc.

Μεταφέροντας πάνω από 1 εκ. βαρέλια Αμερικάνικου αργού πετρελαίου, το τάνκερ αναχώρησε προς το Κουρασάο από το λιμάνι του Μπομόντ στο Τέξας.

Η PDVSA εκκρεμούσε ακόμα να καταβάλει 57,2 εκ. δολ για το φορτίο, το οποίο μεταφερόταν στα πλαίσια προσφοράς της BP από τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με την οποία η εταιρία πετρελαίου επρόκειτο να εισάγει έως και 8,2 εκ. βαρέλια Αμερικάνικου αργού πετρελαίου κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με τα δεδομένα AIS του MarineTraffic, το πλοίο μεικτού βάρους 83.753 τόνων αυτήν τη στιγμή βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά της Αρούμπα στη Βενεζουέλα.

Διαβάστε ακόμα