Τελευταία τρίμηνη παράταση από Καλιφόρνια για μείωση εκπομπών των αγκυροβολημένων πλοίων

Ship_emissions
Οι περιβαλλοντικές αρχές της Καλιφόρνια παρέτειναν κατά τρεις μήνες την προθεσμία εντός της οποίας τα ντιζελοκίνητα πλοία πρέπει να δείξουν πώς θα επιτύχουν μεγαλύτερη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών τους, ενώ είναι αγκυροβολημένα σε κρατικά λιμάνια.

Η Επιτροπή Αέριων Πόρων της Καλιφόρνια (CARB) έχει αναβάλλει από την 1η Ιουλίου έως την 1η Οκτωβρίου, την ημερομηνία που θα πρέπει οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις να υποβάλουν ένα σχέδιο που να ορίζει πως θα συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της μείωση κατά 70% των εκπομπών καυσαερίων, ενώ τα σκάφη τους είναι αγκυροβολημένα στο Γκόλντεν Στέιτ.

Αυτός ο στόχος του 70% είναι μεγαλύτερος από τη μείωση του 50% που απαιτείτο από το 2014 κάτω από το κρατικό Μέτρο Ελέγχου Τοξικών Αερίων για βοηθητικούς κινητήρες Diesel που λειτουργούν σε ποντοπόρα σκάφη στο λιμάνι της Καλιφόρνια (ρυθμίσεις για αγκυροβόληση/At-Berth Regulation).

Ο προτεινόμενος κανονισμός απαιτεί επίσης οι φορείς εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών να σχεδιάσουν πώς θα παρέχουν την απαραίτητη υποδομή για να βοηθήσουν τα πλοία να συμμορφωθούν με το στόχο μείωσης των εκπομπών.

Τα τερματικά που επηρεάζονται είναι στα ακόλουθα λιμάνια: το λιμάνι του Hueneme, το λιμάνι του Λος Άντζελες, το λιμάνι του Long Beach, το λιμάνι του Όκλαντ, το λιμάνι του Σαν Ντιέγκο και το λιμάνι του Σαν Φρανσίσκο.

Η προβλεπόμενη ημερομηνία που τίθενται σε ισχύ οι κανόνες μείωσης των εκπομπών παραμένει η ίδια – 1η Ιανουαρίου 2017.

Η CARB είναι ένα τμήμα της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος της Καλιφόρνια (CEPA). Η Καλιφόρνια είναι η μοναδική μεταξύ των πολιτειών των ΗΠΑ που έχει τη δική της υπηρεσία σχετικά με τις αέριες εκπομπές, που προηγήθηκε της εισαγωγής των ομοσπονδιακών κανονισμών.

Διαβάστε ακόμα