Το Crystal Serenity διέσχισε με επιτυχία το Βορειοδυτικό Πέρασμα

crystal_serenity

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Crystal Cruises, Crystal Serenity, διέσχισε με επιτυχία το Βορειοδυτικό πέρασμα και έφτασε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης την Παρασκευή το πρωί. Είναι η πρώτη φορά που μεγάλο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί αυτό το ταξίδι.

Για 32 μέρες και 7.297 ναυτιλικά μίλια, περισσότεροι από 1.000 επιβάτες και 600 μέλη πληρώματος έγιναν μάρτυρες του Αρκτικού τοπίου που ήταν απρόσιτο μόλις 100 χρόνια πριν.

Ο καπετάνιος του πλοίου Birger J. Vorland μπήκε στην “αποκλειστική λέσχη” θαλάσσιων εξερευνητών που πέρασαν από το Βορειοδυτικό Πέρασμα, μέλη της οποίας αποτελούν και οι Νορβηγοί ναυτικοί Roald Amundsen και Henry A. Larsen.

Κατά το βορειότερο τμήμα του ταξιδιού, το Crystal Serenity συνοδευόταν από το RRS Ernest Shackleton. Πέρα από το ότι ήταν εξοπλισμένο για κάθε είδους έκτακτη ανάγκη, το RSS Shackleton βοήθησε στο σπάσιμο πάγων, ενώ μετέφερε επίσης 2 ελικόπτερα για περιπετειώδεις αποδράσεις και επιπλέον ειδικευμένο προσωπικό.

“Από την πρώτη μέρα προετοιμασίας του ταξιδιού, δεσμευτήκαμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των επιβατών, του πληρώματος και του πλοίου”, δήλωσε ο Vorland. “Πέρα απ’ το ότι το πλοίο είχε δύο βετεράνους Καναδούς καπετάνιους με μεγάλη εμπειρία σε παγωμένα νερά, το πλήρωμα της γέφυρας του Crystal Serenity εκπαιδεύτηκε σε προσομοιωτή πλοήγησης σε νερά με πάγο ώστε να προετοιμαστεί για τις συνθήκες του ταξιδιού. Πριν το ταξίδι, το πλοίο εξοπλίστηκε με sonar, προβολείς εντοπισμού πάγου, ραντάρ πάγου και σύστημα θερμική απεικόνισης.

Το δύσκολο αυτό ταξίδι απείχε αρκετά από τις συνήθεις διαδρομές της Crystal, καθώς περιείχε μεταξύ άλλων πεζοπορίες στον πάγο για θαρραλέους επιβάτες με την βοήθεια των ντόπιων Εσκιμώων οδηγών.

Η Crystal δώρισε προμήθειες σε τοπικά σχολεία, προσέλαβε τοπικούς οδηγούς για τις διαδρομές, οργάνωσε “επισκέψεις σε κοινότητες” και πραγματοποίησε φιλάνθρωπες δωρεές που συνολικά απέδωσαν πάνω από 150.000$ σε άμεσο και έμμεσο όφελος.

Κατά το ταξίδι του Crystal Serenity, υπήρξαν ευκαιρίες για “συναντήσεις” με την άγρια πανίδα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων πολικών αρκούδων και κοπαδιών φαλαινών. Μια μικρή ομάδα θαρραλέων επιβατών ξεκίνησαν για μια περιπετειώδη διανυκτέρευση σε κατασκήνωση πάγου της Γροιλανδίας, διασχίζοντας βαθειές χαράδρες και τεράσιους παγετώνες ώστε να απολαύσουν μια νύχτα στο παγωμένο έδαφος κάτω απ’ τα αστέρια.

Η Crystal ανακοίνωσε επόμενο ταξίδι στο Βορειοδυτικό Πέρασμα για το 2017.

Διαβάστε ακόμα