Το Ναυτικό της Σιγκαπούρης προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πειρατείας

singapore_pirates

Το Πολεμικό Ναυτικό της Σιγκαπούρης προειδοποιεί τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ότι πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για ένταση της απειλής πειρατείας κατά τις επόμενες μέρες.

Το τμήμα πληροφοριών θαλάσσιας ασφάλειας του Ναυτικού, το Κέντρο Σύνθεσης Πληροφορίας (IFC), κοινοποίησε αυτές τις μέρες το ακόλουθο ενημερωτικό σημείωμα:

«Καθώς οι συνθήκες για κάτι τέτοιο είναι ευνοϊκές, το IFC εκτιμάει ότι ο κίνδυνος επιθέσεων στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τα Στενά της Σιγκαπούρης από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2016 είναι υψηλός. Υπενθυμίζουμε σε όλα τα πλοία ότι πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή και να λάβουν αντι-πειρατικά μέτρα».

Η Νοτιοανατολική Ασία έχει αποτελέσει και φέτος εστία πειρατικών επιθέσεων, αλλά κυρίως βόρεια στη Θάλασσα της Κελέβης και τη Θάλασσα Σούλου και νότια των Φιλιππινών, όπου οι Ισλαμιστές αυτονομιστές Abu Sayyaff παίρνουν όμηρους ναυτικούς για λύτρα. Σύμφωνα με το IFC, η πειρατές της περιοχής τείνουν να στοχοποιούν μικρά πλοία μεταφοράς προίόντων πετρελαίου για κλοπή καυσίμων.

Διαβάστε επίσης: Πειρατές επιτέθηκαν σε containership ανοιχτά της Γουινέας

Διαβάστε ακόμα