Τουλάχιστον 4 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου της Chevron

chevron_platform

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 2 αγνοούνται έπειτα από πτώση ελικοπτέρου της Chevron ενώ βρισκόταν καθοδόν προς πλατφόρμα πετρελαίου της εταιρίας ανοιχτά των ακτών της Ανγκόλας, ανακοίνωσε η Αμερικάνικη πετρελαϊκή την Τρίτη.

Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Μαλόνγκο στην επαρχία Καμπίντα της Ανγκόλας την Δευτέρα στις 15:23 τοπική ώρα προς την κοντινή υπεράκτια πλατφόρμα πετρελαίου Tombua-Landana, αλλά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

«Το ελικόπτερο δεν έφτασε στον προορισμό του. Είχε 5 επιβάτες και 1 πιλότο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Chevron, προσθέτοντας ότι ένας εκ των επιβατών ήταν εργαζόμενός της, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερεις ήταν εργολάβοι.

«Συνεχίζονται εκτεταμένες επιχειρήσεις διάσωσης για τον εντοπισμό των αγνοούμενων», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η Chevron δεν διευκρίνισε αν υπήρξαν επιπτώσεις στην παραγωγή πετρελαίου από την πτώση του ελικοπτέρου ή απ’ τις επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες περιλαμβάνουν 19 σκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η Ανγκόλα συναγωνίζεται με την Νιγηρία για τον τίτλο του μεγαλύτερο Αφρικανικού εξαγωγέα πετρελαίου, εξάγοντας περίπου 1,7 εκ. βαρέλια τη μέρα, κυρίως προς τις Ασιατικές αγορές.

Διαβάστε ακόμα