Τρεις νεκροί, δώδεκα αγνοούμενοι από σύγκρουση πλοίων στην Ινδονησία

sigrousi_indonisia

Τρεις άνθρωποι πέθαναν, ενώ 12 αγνοούνται μετά από τη σύγκρουση δύο πλοίων στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, σύμφωνα με την ινδονησιακό Εθνικό Οργανισμό Αναζήτησης και Διάσωσης (Basarnas).

Τα πλοία που συγκρούστηκαν είναι το τοπικό αλιευτικό σκάφος Mulya Sejati, το οποίο μετέφερε 27 ανθρώπους και βυθίστηκε μετά, και το Βιετναμέζικο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου MV Thaison 4.

Το περιστατικό συνέβη τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου, ενώ τα δύο πλοία βρίσκονταν σε ύδατα στα ανοικτά του Turban.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ινδονησιακό σκάφος ανατράπηκε αφού χτυπήθηκε από πίσω από το φορτηγό πλοίο, το οποίο είναι τώρα αγκυροβολημένο στην πόλη Lamongan για να διενεργηθεί έρευνα.

Οι αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση για τους αγνοούμενους ναυτικούς με τη βοήθεια των ινδονησιακών ναυτικών δυνάμεων, ωστόσο, οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης εμποδίζονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Τα ναυτικά ατυχήματα είναι συχνά στην Ινδονησία, όπου τα αλιευτικά σκάφη είναι ένα δημοφιλές και σχετικά φθηνό μέσο μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμα