Τρία νέα κρουαζιερόπλοια LNG θα κατασκευάσει η Carnival Corp

carnival_lng

H εταιρία κρουαζιερόπλοιων με έδρα το Μαϊάμι Carnival Corporation & plc υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις Γερμανικές και Φινλανδικές ναυπηγικές Meyer Werft και Meyer Turku για την παράδοση τριών επιπλέον κρουαζιερόπλοιων που θα κινούνται αποκλειστικά με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Δύο από τα καινούρια πλοία, τα οποία θα κατασκευαστούν από την Meyer Turku στο ναυπηγείο της στο Turku της Φινλανδίας προορίζονται για την Carnival Cruise Line. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν το 2020 και το 2022.

Το τρίτο κρουαζιερόπλοιο θα κατασκευαστεί για την Βρετανική P&O Cruises από την Meyer Werft στο ναυπηγείο της στο Papenburg της Γερμανίας. Το πλοίο θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του το 2020.

Οι ναυπηγικές συμφωνίες υπόκεινται σε μια σειρά από προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της επαρκούς χρηματοδότησης.

Επιπλέον, η Carnival Corporation δήλωσε ότι, παράλληλα με την παραγγελία, οι ημερομηνίες παράδοσης για τα νέα πλοία της AIDA Cruises με έδρα στην Γερμανία και της Costa Cruises με έδρα στην Ιταλία για το 2020 μεταφέρονται για το 2021 ώστε να επιτραπεί στην επιχείρηση “να διαθέσει πιο αποτελεσματικά την προσδωκόμενη αύξηση της χωρητικότητας”.

Συνολικά η επιχείρηση έχει συνάψει συμφωνίες για την κατασκευή 7 κρουαζιερόπλοιων κινούμενων με LNG για 4 από τις 10 γραμμές κρουαζιερών της κατά τα ερχόμενα χρόνια.

Τα πρώτα από αυτά τα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να είναι έτοιμα για χρήση από την AIDA Cruises και την Costa Cruises το 2019.

Στα πλαίσια του σχεδίου ενίσχυσης του στόλου της, η Carnival Corporation έχει ήδη παραλάβει 3 νέα πλοία το 2016 για τις AIDA Cruises, Carnival Cruise Line και Holland America Line, ενώ σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το ολοκαίνουριο Seabourn Encore τον Δεκέμβριο του 2016. Μαζί με το Seabourn Encore και τα τρία νέα πλοία που ανακοινώθηκαν, η Carnival Corporation έχει στα σκαριά 18 νέα πλοία για παράδοση ανάμεσα στο 2016 και το 2022.

Διαβάστε ακόμα