Η αρχή μιας νέας εποχής για τη ναυτιλία: Η Maersk παρέλαβε το πρώτο πλοίο του κόσμου που κινείται με μεθανόλη!

Η Maersk παρέλαβε το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που θα κινείται με μεθανόλη στον κόσμο, το οποίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard στη Νότια Κορέα.

Το πλοίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι προς την Κοπεγχάγη με καύσιμα που από την OCI Global.

Έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην πρωτεύουσα της Δανίας τον Σεπτέμβριο, όπου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, θα γίνει η νονά του πλοίου.

«Η παρουσίαση αυτού του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της δέσμευσής μας να γίνουμε ουδέτεροι ως προς τον άνθρακα και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στη ναυτιλία, όπου μαζί μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να δημιουργήσουμε ένα πιο πράσινο μέλλον», δήλωσε η Maersk στη χθεσινή της ανάρτηση στα social media.

Η Maersk εχει στόχο της να επιτύχει της μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2040. Σήμερα έχει παραγγελία 25 πλοία διπλού καυσίμου μεθανόλης.

Υπογραμμίζοντας πώς βλέπει τη μεθανόλη ως το βασικό της καύσιμο για τη δεκαετία του 2020, η Maersk ανακοίνωσε πρόσφατα την μετασκευή ενός από τα πλοία της σε μεθανόλη διπλού καυσίμου το 2024.

Διαβάστε ακόμα