Το Ιράν απέκρουσε πειρατικές επιθέσεις στον Κόλπο του Άντεν

iran_piracy

Το Ναυτικό του Ιράν απέτρεψε με επιτυχία πειρατικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στον Κόλπο του Άντεν. Ο 44ος στολίσκος του Ιρανικού Ναυτικού έσωσε δύο Ιρανικά πλοία από τρεις επιθέσεις πειρατών την Δευτέρα το πρωί.

Οι πειρατές, που προέρχονται κυρίως από τις Σομαλικές ακτές, επιτέθηκαν σε Ιρανικό εμπορικό πλοίο αλλά αναγκάστηκαν σε φυγή μετά από ανταλλαγή πυρών με τον Ιρανικό στολίσκο.

Θύμα πειρατικής επίθεσης έπεσε επίσης ένα ακόμα Ιρανικό εμπορικό πλοία. Οι πειρατές αρχικά επιτέθηκαν στο πλοίο με 8 ταχύπλοα νότια της πόλης του Άντεν, και αργότερα προέβησαν σε δεύτερη επίθεση με 13 πληρέστερα εξοπλισμένα σκάφη.

Και οι δύο επιθέσεις αποκρούστηκαν από τις ναυτικές δυνάμεις του Ιράν και οι πειρατές τράπηκαν σε φυγή.

Ο 44ος στολίσκος του Ιρανικού Ναυτικού έβαλε πλώρη στις 5 Οκτωβρίου για να εξασφαλίσει την προστασία των ναυτιλιακών διαδρομών. Ο υπονάυαρχος Habibollah Sayyari δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας έχουν διασφαλίσει το ασφαλές ταξίδι στον Κόλπο του Άντεν για 3.200 εμπορικά πλοία και τάνκερ κατά τα τελευταία 6 χρόνια. Ο Sayyari πρόσθεσε ότι το Ιράν κατέχει στρατηγική γεωγραφική θαλάσσια θέση, κάτι που έχει θέσει την χώρα στο επίκεντρο της προσοχής.

Τα τελευταία χρόνια το Ιρανικό Ναυτικό έχει ενισχύσει την παρουσία του στα διεθνή ύδατα για την προστασία των, Ιρανικών και μη, εμπορικών πλοίων και τάνκερ από αντίστοιχες επιθέσεις. Όντας ευθυγραμμισμένο με τις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της πειρατείας, πραγματοποιεί περιπολίες στον Κόλπο του Άντεν από το 2008, έχοντας καταφέρει να αποκρούσει πολλές πειρατικές επιθέσεις σε διεθνή ύδατα.

Διαβάστε ακόμα