Το εκπληκτικό πλοίο-νοσοκομείο USNS Mercy! (Video + Photos)

Το πλοίο-νοσοκομείο USNS Mercy (T-AH-19) είναι πλοίο το οποίο ανήκει στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης, το πλοίο και το πλήρωμα του δεν φέρουν επιθετικά όπλα αλλά μόνο αμυντικά. Το να ανοίξει κάποιος πυρ στο συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα πολέμου!

 Ιστορία και κατασκευή

Το Mercy “κτίστηκε” σαν δεξαμενόπλοιο με το όνομα SS Worth, από την εθνική ναυπηγική εταιρεία στο San Diego το 1976. Τον Ιούλιο του 1984 υπέστη μετατροπή, από την ίδια ναυπηγική εταιρεία, αποκτώντας την ιδιότητα του πλοίου-νοσοκομείου, ενώ ξεκίνησε για τη αποστολή του στις 8 Νοεμβρίου 1986.

 Χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Έχει υπερυψωμένο κάσαρο και πλωριά γέφυρα ενώ διαθέτει ελικοδρόμιο και κέντρο ελέγχου πτήσεων. Η κλάση του συγκεκριμένου πλοίου το καθιστά δεύτερο μεγαλύτερου στο ναυτικό των ΗΠΑ. Την πρώτη θέση έχουν τα πυρινοκίνητα πλοία τύπου Nimitz.

Χωρητικότητα ασθενών:

Μονάδα Εντατικής θεραπείας: 80 κλίνες
Μονάδα φωτός: 120
Θάλαμοι ανάρρωσης : 20 κλίνες
Μονάδες Ενδιάμεσης εντατικής θεραπείας: 280 κλίνες
Μονάδας Περιορισμένη εντατικής θεραπείας: 500 κλίνες
Συνολική χωρητικότητα Ασθενής: 1000 κλίνες
Λειτουργικά Δωμάτια: 12

Τμήματα και Υπηρεσίες:

Υποδοχή ασθενών
Ακτινολογική υπηρεσίες
Κεντρικό Εργαστήριο καθώς και δορυφορικό εργαστήριο
Μονάδα αποστείρωσης προϊόντων
φαρμακείο
Φυσική θεραπεία και μονάδα εγκαυμάτων
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Οδοντιατρικές υπηρεσίες
Οπτομετρία
νεκροτομείο
Καθαριστήριο
Μονάδα φυτών για την παραγωγή οξυγώνου.

Αποστολή

Κύρια αποστολή του είναι να παρέχει ταχεία και ευέλικτες ιατρικές και χειρουργικές υπηρεσίες στον στρατό των ΗΠΑ. Δευτερευόντως παρέχει κινητή χειρουργική μονάδα και ιατρική περίθαλψη δε ανθρωπιστικές αποστολές ανά τον κόσμο.

Το λιμάνι στο οποίο βρίσκετε όταν δεν υπάρχει κάποια αποστολή, είναι το λιμάνι του San Diego και είναι συνήθως σε περιορισμένη λειτουργία και με υπηρεσιακό προσωπικό του ναυτικού των ΗΠΑ.

e-Nautilia.gr

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα